download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нова измама скрито добива криптовалута дори да затворите браузъра си

30.11.2017 13:52 (преди 6 години и 4 месеца) | spursy | показана 1462 пъти Статистики
Бъдете внимателни за всякаква подозрителна дейност на компютъра ви.
Тенденцията - Увеличават се сайтове използващи посетителите си за добив на криптовалути, за която ви информирахме наскоро се засилва. Специалисти са засекли нов подмолен подход на измамници, които успешно използват компютърните ресурси на потребителите, за да добиват виртуални пари. До сега най-разпространеният метод е когато посетител посети сайт, автоматично компютърът му започва да копае, което натоварва чувствително процесора и забавя цялостната работа. При затваряне на въпросния измамен сайт, натоварването веднага спира и компютъра отново работи нормално. Новият метод за измама предлага една основна промяна - при посещение на определен сайт, се отваря отделен , минимизиран прозорец (pop-under), който автоматично се скрива зад главната лента с инструменти. Също така измамниците са настроили така копача си, че той да не използва максимално процесора, за да не е чувствително забавянето на целия компютър. Дори потребителя да усети някаква разлика и веднага да затвори основния измамен сайт и дори целия браузър, то е много вероятно да не забележи отделно отворения и минимизиран прозорец, който продължава да копае криптовалути. Наистина специално пригоденият малък размер на прозореца, който се позиционира зад лентата с инструменти, може да не бъде забелязан особено, ако не е увеличена степента на прозрачност на панела.
Засега тази нова измамна практика е слабо разпространена и работи единствено под браузъра Google Chrome , но недоброжелателите стават все по-изобретателни.
Ако станете жертва на подобна измама, е препоръчително да спрете браузъра от Task Manager, за да се затворят всичките му варианти.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.