download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Lubuntu ще следва съвременните тенденции и вече няма да е с насочена само към стари компютри

31.07.2018 17:48 (преди 5 години и 8 месеца) | spursy | показана 990 пъти Статистики
Една от най-удачните операционни системи за стар хардуер ще се развива в крак със съвременните тенденции, стараейки се да запази идеите си за лекота и достъпност.

Lubuntu е от известните Линукс дистрибуции и голяма част от популярността й се дължи на факта, че работи добре на стар и по-слаб хардуер. Благодарение на нея стари компютри могат да бъдат използвани адекватно и днес без притеснения за сигурността и несъвместимости. Според изказвания на един от разработчиците на системата, може да съдим, че скоро Lubuntu ще промени фокуса си, като се съобрази със съвременните технологични тенденции. Използваната досега и много лека десктоп среда LXDE ще бъде заменена с LXQT в бъдещите версии на операционната система. Вероятно това означава, че и Lubuntu занапред ще спре да предлага 32 битови версии.
Целта пред новото Lubuntu ще бъде да олицетворява функционална, модулна дистрибуция, осигуряваща лесна работа на потребителя с компютъра му без трудности. Разработчиците поясняват, че бъдещите версии няма да скъсат с досегашните принципи за лека операционна система без високи системни изисквания, но ще осигурят възможности на потребителите да ги допълнят с по-тежки и богати на функционалности компоненти ако пожелаят.
Ако все пак използвате наистина стар хардуер не се притеснявайте. Актуалната версия на Lubuntu 18.04 е с удължена поддръжка и ще може да я използвате още три години в оптимален вариант.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.