download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Забраняват вноса на електронни отпадъци в Тайланд

03.09.2018 21:59 (преди 5 години и 7 месеца) | spursy | показана 851 пъти Статистики
След забраната за внос на скрап в Китай, други азиатски държави работят на предела си, за да приемат боклука на "развитите" страни.
Неведнъж сме ви информирали, че Електронният боклук се увеличава. Проблемът се задълбочи сериозно през последните месеци след като Китай забрани вноса на скрап и от тогава други азиатски държави като Хонконг, Виетнам и Тайланд станаха новата, предпочитана дестинация за боклука на "напредналите" държави. Депата бързо се запълват и държавите реагират различно. Хонконг взе решение да разшири депата си и да инвестира в нови мощности за рециклиране. Тайландските власти обаче предпочетоха да забранят вноса на стотици, различни типове електронни отпадъци за период от половин година. Изключения ще се правят за определени стоки, при които е възможна поправка и повторно използване като "втора употреба". Според новите правила в Тайланд, ценни метали като алуминий, мед и др., трябва да бъдат отделени и почистени в страните от които идват, преди да бъдат получени за повторна употреба в тайландските фабрики. От друга страна пластмасата изобщо не е желана, като властите възнамеряват да въведат забрана за внос на пластмасови отпадъци за срок от две години.
Електронните отпадъци съдържат различни ценни метали на стойност от милиарди долари, но много държави предпочитат да ги извозват за рециклиране в трети страни, вместо сами да изградят нужните мощности.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.