download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Интересът към нови компютри продължава да намалява за трето поредно тримесечие

13.10.2022 12:58 (преди 1 година и 8 месеца) | spursy | показана 1115 пъти Статистики
Въпреки многобройните промоции и дори намаления на цените, резултатите са разочароващи за производителите на хардуер.
През настоящата година няколко пъти ви информирахме за Сериозен спад на пазара за персонални компютри в регион EMEA. Според данните, за трето поредно тримесечие продажбите на нови персонални компютри в регион EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) отчитат значителен спад. През третото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период на миналата година намалението е със значителните 26,4%.
Търсенето на нови компютри и лаптопи регистрира спад по целия свят, но производителите се надяваха именно през третото тримесечие този ефект да намалее. Обикновено последните седмици на лятото и началото на есента има повишаване на продажбите, защото родителите купуват нови компютри на децата си за учене. Сега обаче това не е така, защото покрай бума в търсенето, причинен от пандемията от коронавирус преди повече от две години, много семейства вече имат актуални домашни машини. Глобалната инфлация и растящите цени също се отразяват на потребителския интерес. Търговците се опитаха да компенсират негативния ефект с многобройни промоции и дори намаления на цените, но резултатите са разочароващи. Остава да видим какви ще са данните в края на годината за последното тримесечие на 2022 г., но анализатори са скептични за рязко подобрение и бум при продажби.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 19.10.22, 19:04, tekotien:
    Разбира се че е нормално , хората искат поне да си стоят на топло да имат ядене пиене , а тия скъпи компютри като наблъскат части за 500 000 лева и после се чудят що не могат да ги продадат !

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.