download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

HP разпространява firmware обновление за техни принтери, което блокира работата им ако не използват оригинални мастила

15.03.2023 11:26 (преди 2 месеца и 17 дни) | spursy | показана 962 пъти Статистики
Компанията продължава да прилага тази отблъскваща политика още от 2016 г.
Още преди години HP влоши репутацията си, като разпространи обновление за firmware на техни принтери, което блокира работата им ако не използват оригинални мастила. Това доведе до серия от съдебни искове от целия свят. Компанията плати милиони долари обезщетение на засегнати клиенти и разпространи ново firmware обновление, връщащо възможността за използване на мастилници от трети страни. Въпреки това, компанията не се отказа от подмолната си тактика и след време HP отново блокира принтерите си използващи неоригинални мастила.
Сега наблюдаваме пореден епизод от тази отблъскваща политика, като най-новото обновление за фърмуера за много модели принтери HP, вече не им позволява да работят с мастила на трети страни, които не са одобрени от HP. Интересно, че някои от моделите засегнати от тази актуализация, дори вече са спрени от производство.
HP потвърдиха за новата рестрикция, като поясняват, че мерките за динамична сигурност, имат за цел да защитят качеството на работата на техните клиенти, да поддържат функционалността на принтерите и да защитят интелектуална собственост.
За да се избегнат нови съдебни дела, компанията е пояснила, че се блокират мастила на трети страни, които не са одобрени от нея. С други думи не се блокират мастила от трети страни имащи договор с HP. Разбира се, подобни мастила са по-скъпи за крайния потребител.
Ако не искате да се сблъскате с този проблем, блокирайте възможността за автоматично firmware обновяване на вашия принтер.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.