download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Някои рутери на територията на Русия и Беларус ще спрат да работят заради санкциите

15.12.2022 15:48 (преди 1 година и 3 месеца) | spursy | показана 722 пъти Статистики
Руски специалисти веднага са започнали да правят опити да свържат рутерите към интернет с помощта на VPN, но засега опитите са неуспешни.
Много скоро, рутери Cisco Meraki вече няма да може да се използват от руските и беларуските потребители. Meraki беше придобит от Cisco Systems през декември 2012 г. и сега се явява дъщерна компания на големия американски бранд. Техните продукти включват безжични, комутационни устройства, сигурност, управление на корпоративната мобилност и охранителни камери, всички централизирано управлявани от мрежата.
Cisco Meraki предупредиха потребителите от територията на Русия и Беларус по имейл, че от 21 декември тази година всички мрежови устройства ще бъдат блокирани на база геолокация. Това действие е в съответствие с американското законодателство и изпълнява нарежданията на регулаторните органи. Освен, че всичките мрежови устройства ще бъдат блокирани, то ще бъде премахната и информацията за тях от акаунтите, в които тя присъства.
Руски специалисти веднага са започнали да правят опити да свържат рутерите на Meraki към интернет с помощта на VPN връзка, но засега опитите са неуспешни.

Припомняме, че в началото на месец март тази година Cisco блокира достъпа до своите мрежови устройства, а след това през юни окончателно напусна Русия и Беларус.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.