download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Блокчейн система ще следи доставките на кобалт от Конго

18.01.2019 04:14 (преди 5 години и 3 месеца) | spursy | показана 770 пъти Статистики
Няколко големи компании ще си партнират, за да създадат система осигуряваща сигурност на целия процес и предпазваща от злоупотреби.
Кобалтът към момента е доста търсен, а занапред тази тенденция вероятно ще се засили, като основната причина за това е, че е от основните материали нужни за производството на литиево-йонните батерии. Имайки предвид, че наближава ерата на електромобилите и различни нови електронни устройства, добивът на кобалт е от голямо значение. Интересен е фактът, че основният добив на кобалт на планетата е концентриран в Демократична република Конго - страна с нестабилна политическа обстановка. Има опасения, че при засиления добив на ценния ресурс често се нарушават човешки права на работниците и дори се използва детски труд. Това поставя под натиск големите производители, които трябва да докажат, че се уповават на добри практики при снабдяването си с кобалт.
Затова технологичният гигант IBM ще си партнира с автомобилния производител Ford, южнокорейския производител на батерии LG Chem и китайският Huayou Cobalt, за да създадат блокчейн проект, който да следи пътя на кобалт от Конго до крайния продукт. Блокчейнът е доказал своята ефективност и сигурност, като записаната информация не може да бъде променяна или изтривана в последствие. Новият проект ще проследява добива на кобалт от мината на Huayou, който ще бъде транспортиран в специални палети за сигурност, до завода на LG Chem в Южна Корея и след това до този на Ford в САЩ. Понеже никъде не може да се добие кобалт в чиста форма, IBM разработват химически анализ, който ще използва изкуствен интелект, за да може да определи произхода на суровината. Очаква се проектът да бъде завършен в средата на годината.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.