download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Организирани атаки към NAS устройства на D-Link

18.03.2019 18:11 (преди 5 месеца и 29 дни) | spursy | показана 268 пъти Статистики
Компанията оповести кои са засегнатите модели и какви мерки трябва да предприемете, за да се предпазите.
Компанията D-Link предупреди, че е засечена зловредна Ransomware кампания към някои техни NAS устройства. При успешна атака, цялата информация в NAS бива криптирана и се иска заплащане на откуп, за да бъде възстановена. Няма информация дали заплащането реално би ви върнало данните или просто ще бъдете измамени и няма да си възстановите информацията (освен ако нямате backup). Кибер престъпниците се възползват от уязвимост в конкретни модели на D-Link, затова от компанията пуснаха списък със засегнатите устройства и какви мерки трябва да предприемат собствениците им, за да не станат жертва на новата атака.

 • Модел: DNS-320; версия на хардуера: Ax; Последна версия фърмуер: 2.05; Належащи действия от ваша страна: Прекъснете връзката на NAS с интернет

 • Модел: DNS-320; версия на хардуера: Bx; Последна версия фърмуер: 1.02; Належащи действия от ваша страна: Прекъснете връзката на NAS с интернет

 • Модел: DNS-325; версия на хардуера: Ax; Последна версия фърмуер: 1.05; Належащи действия от ваша страна: Прекъснете връзката на NAS с интернет

 • Модел: DNS-320L; версия на хардуера: Ax; Последна версия фърмуер: 1.11; Належащи действия от ваша страна: Обновете фърмуера до последната версия.

  В момента се разработват нови версии firmware за устройства DNS-320 Ax/Bx, в които ще се добави нова защитна функция, която да ги предпазва. Докато бъдат пуснати новите версии фърмуер се препоръчва да деактивирате настройката за пренасочване на портове и функцията DMZ на рутера ви.
  Модел DNS-325 вече не се поддържа и за него няма да бъде разработена нова версия firmware. Затова отново деактивирайте настройката за пренасочване на портове и функцията DMZ на рутера ви.
  От D-Link ви съветва да не свързвате NAS устройства директно към интернет чрез пренасочване на портове. Следете и своевременно актуализирайте firmware при излизане на нова версия. Всеки компютър, който има достъп до информацията на NAS, трябва да разполага с антивирусна програма за защита. И накрая постоянно повтаряния съвет да правите периодично бекъп архиви на ценната ви информация, за да избегнете неприятни изненади.

 • Вижте още:

  Мнения на потребители

  Твоето мнение

  Няма мнения

  Платени препратки

  Рекламни чанти
  Екстрапак произвежда рекламни чанти
  и опаковки от хартия и (био)полимери
  Bags.BG
  Яки графични станции
  Рендиране в реално време
  и на най-тежките обекти - от Перси ООД
  www.persy.com
  bgERP
  Управлявайте фирмата си
  с безплатен, уеб базиран софтуер
  www.bgerp.com
  Опаковки и консумативи
  Екстрапак ООД предлага повече от
  700 вида опаковки и консумативи
  shop.bags.bg

  вашето каре - тук

  за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2019   Experta Ltd.