download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Linux Mint ще напомни на потребители използващи стари версии да обновят към поддържана

03.03.2021 12:54 (преди 7 месеца и 16 дни) | spursy | показана 412 пъти Статистики
Въпреки, че системата работи безпроблемно и стабилно дори при старите си версии, разработчиците напомнят да използвате поддържани варианти.

Linux Mint е една от най-популярните Линукс дистрибуции, която е привлякла хиляди потребители с лесната си употреба и удобен интерфейс. Операционната система работи много стабилно и безпроблемно, което явно е подействало отпускащо на някои потребители. Според непотвърдена официално статистика, все още има висок процент потребители, които използват версия 17, която не се поддържа. Въпросните потребители не са сметнали за необходимо да надградят системата си към по-горна версия, но това не се харесва на разработчиците на Mint. Те напомнят, че актуализациите на защитата са много важни, а обновленията коригиращи различни бъгове също не трябва да бъдат пренебрегвани.
За да подтикнат потребителите да използват поддържани версии, разработчиците ще внесат промени по мениджъра за обновления (update manager), който понякога ще напомня на потребителя да наложи важни ъпдейти. Спокойно! Linux Mint никога няма да стане като Windows 10 и периодично да блокира настоятелно работата на потребителя с различни искания. Потребителите ще могат да конфигурират системата по различен начин от този по подразбиране и да изключат напомнянията. Mint ще продължи да спазва основния си принцип, че компютъра ви е под ваш контрол, а не под този на разработчиците на ОС.
В момента най-старите поддържани версии на Linux Mint са 18.х вариантите, но поддръжката им ще изтече след само 1 месец. Последната версия към момента е 20.1, но през следващите години ще има осигурена поддръжка и за версии 19 и 20.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 10.03.21, 10:32, soft-support:
    Миналата седмица обновявах стар компютър използващ стара версия на Mint. Добрата новина е, че дори нещо да се счупи, има полуавтоматичен режим за лесно поправяне. Обновяването отнема време, но пък работата продължава там от където е била без никакви несъвместимостти и загуба на данни.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.