download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Nvidia отвори кода на видео драйверите си за Linux

13.05.2022 13:35 (преди 6 месеца и 19 дни) | spursy | показана 359 пъти Статистики
Добра новина както за всички Линукс потребители, така и за Nvidia. Занапред видео драйверите под Linux ще станат по-производителни, стабилни и сигурни.
Nvidia потвърди, че е отворила сорс кодовете на всички свои фирмени видео драйвери за Линукс системи. Това определено е добра новина, защото ще доведе до много по-голямо удобство и развитие при работа с Nvidia графични процесори под Linux системи. От една страна ще се опрости създаването на нови драйвери, както и на настройката и оптимизацията им при работа. От друга страна, Nvidia също има голяма изгода, защото значително ще подобри качеството и безопасността на своя софтуер благодарение на взаимодействието с Linux общността и с възможността за външни тестове и рецензиране от страна на независими специалисти.
Разработчиците на Ubuntu и SUSE вече потвърдиха, че подготвят свои собствени пакети на базата на вече отворения от Nvidia код.
Все пак поясняваме, че фърмуерите и използваните в потребителското пространство библиотеки, включително CUDA, OpenGL и Vulkan остават фирмени под затворен код. Въпреки това, този ход на Nvidia ще доведе до много по-добри Drivers за Линукс потребителите, които ще се радват на по-висока производителност и функционалност.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.