download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пуснаха новата версия на Linux Mint - 21

04.08.2022 13:55 (преди 1 година и 8 месеца) | spursy | показана 838 пъти Статистики
Една от най-популярните Линукс дистрибуции, предпочитана за преход от много Windows потребители пристига с редица подобрения и усъвършенствания.
Linux Mint е една от силно популярните Линукс дистрибуции. Базирана и напълно съвместима с Ubuntu, Mint е много харесвана, защото се различава по подхода към съставянето и организацията на графичния интерфейс, което я прави особено подходяща за крайни потребители свикнали с работа под Windows.
Новата версия 21 с кодово име "Vanessa" беше разпространена преди дни и се предлага с избор между три графични среди - Cinnamon, MATE и Xfce. Първата залага на модерен, елегантен, красив и иновативен интерфейс. MATE се определя като традиционен, стабилен, функционален и лек. Xfce се води най-лек, семпъл и ефективен, което го прави добър избор при употреба на по-слаби компютри.
При Mint 21 значително е подобрена производителността за нов и актуален хардуер. Потребителските интерфейси са направени по-удобни, добавени са нови предварително инсталирани приложения, подобрени са диалозите за настройка.
Важно е да се отбележи, че системните изисквания за версия 21 макар сходни са леко завишени, сравнено с версии 20.х. Вече се препоръчват минимум 4 GB RAM памет, а предходните версии можеха да работят прилично и с 2 GB. Дисковото пространство като минимум трябва да е над 20 GB, докато предходните версии можеха да работят и на 15 GB.
При версия 21 за настройване на Bluetooth връзките, вместо Blueberry се предлага нов интерфейс на базата на Blueman. Това ще осигури по-добра и удобна поддръжка на безжични слушалки и аудио устройства и предоставя разширени възможности за мониторинг и диагностика.
Версия Vanessa е с дългосрочна поддръжка (LTS) и ще се поддържа до април 2027 г.
За всичките и множество промени, можете да се информирате от официалния сайт.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 04.08.22, 14:27, sinfen14:
    Минт наистина е възможно най-добрата опция за хора, които искат да мигрират от уиндолс и досега не са ползвали Линукс. Силно препоръчвам!
  • Четвъртък, 04.08.22, 15:04, soft-support:
    За наистина стари или слаби компютри, може да изпозлвате версия 19.3, която ще се поддържа до април 2023 г. Ще продължи да работи и след това, но без поддръжка. Системните изисквания за ная са още по-ниски.
  • Понеделник, 22.08.22, 12:41, spursy:
  • Четвъртък, 20.10.22, 17:08, insecteater:
    Някой има ли наблюдение дали продължава да прави random freezes (все пак е ubuntu свързано )? Аз съм още с 20.3, но с последните обновления като че ли се пооправиха нещата.
  • Петък, 21.10.22, 11:17, spursy:
    Не съм забелязал този неприятен ефект при мен. Иначе версия 21 се води по-стабилна и производителна за нов хардуер. Затова стига да не използвате хардуер, който е наистина стар тип над 10 или повече годишен, потенциален ъпгрейд би трябвало да носи само положителни неща.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.