download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

EVGA вече няма да предлага видеокарти

25.09.2022 19:41 (преди 1 година и 9 месеца) | spursy | показана 841 пъти Статистики
Известната компания обвини NVIDIA в системно неуважение и напуска пазара с графични карти.
Новината, че EVGA вече няма да предлага видеокарти NVIDIA, със сигурност силно изненадва и дори шокира някои потребителите интересуващи се от хардуер и сглобяващи компютри.
EVGA официално обяви причините за това свое решение, като обвини досегашния си партньор NVIDIA в липса на уважение. EVGA твърди, че многократно е била оставяна извън обсега на информация относно най-новите продукти, събития и съобщения на NVIDIA. Също така, Nvidia вече не позволява заводски овърклок, който е възможен с поставянето на по-мощен охладител - нещо, в което EVGA бе много силна и това бе немалка част от печалбата й. Така бизнесът с видеокарти вече е нерентабилен за EVGA и компанията напуска този пазар, като няма да предложи варианти от новото поколение GeForce RTX 4000.
EVGA ще продължи да продава и поддръжка досегашните поколения графични карти, които има налични. Потребителите ще продължат да имат софтуерна поддръжка и на предходните поколения EVGA карти.
EVGA Corporation остава на пазара за компютърен хардуер, като произвежда дънни платки, лаптопи за игри, захранвания, течни охладители All-In-One, кутии за компютри и мишки за игри. От компанията поясняват, че маржът на печалбата от картите на NVIDIA е толкова малък, че няма да се наложи да съкращават служители след напускането на този сектор.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.