download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
joniewalker
Вто, 08.05.12, 22:27

RE: RE: RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Няма въпрос .По горе в темата се твърдеше, че не става номера да се пусне нет по безжично.Но работи .
Все на някой ще послужи. „

Да, наистина е интересно.

insecteater
Сря, 09.05.12, 10:06
Ако модем на свиваком оставен със стандартните си настройки се закачи по посочения начин, ще работи наистина като switch с едно голямо НО. Не забравяйте, че DHCP-то на модема също работи и може да се получат мизерии, особено ако IP адресите които раздава рутера от който идва интернета и модема са нагласени за различни мрежи.

 У дома така съм си "разширил" обхвата, но DHCP работи само на едно от свързаните устройства, за да не стават конфликти. Има вариант на всеки DHCP сървър да се задават разлини обхвати на pool-а или да се прикачат IP адреси според MAC адреса, но това са по-сложни конфигурации, които за обикновена домашна мрежа са абсолютно безсмислени.

anonymous
Сря, 09.05.12, 10:08
Вкъщи изпробвах едно Pirelli (от тези черните) и след лек downgrade на firmware-a вече е перфектен рутер за НЕ-ADSL интернет. Кабелът от интернет доставчика се слага в ПЪРВИЯ LAN порт и от web интерфейса се избира първи порт да работи като WAN. Тъй като интернетът ми е PPPoE, имам съответно и потр. име и парола. Те се вписват в полето за тези цели и цялата схема заработва. Сега ми попадна едни Comtrend, отново от Vivacom и мисля тези дни, ако ми остане време и него да изпробвам. При синьото ZTE работата става единствено, ако се смени firmware-a с този на Dynalink RTA1025W, тъй като са идентични (хардуерно).
insecteater
Сря, 09.05.12, 10:13
Странно - на всички черни пирелита, които са ми идвали, позволяваха да се нагласят за рутер през първия LAN порт без да се налага смяна на firmawer-a.

Ако стане, пиши какво си е получило и от къде си свалил firmware-и, моля те :)

anonymous
Сря, 09.05.12, 10:19

RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Странно - на всички черни пирелита, които са ми идвали, позволяваха да се нагласят за рутер през първия LAN порт без да се налага смяна на firmawer-a.

Ако стане, пиши какво си е получило и от къде си свалил firmware-и, моля те :) „

Става и без смяна, но не се държеше стабилно интернетът и за това прибегнах до downgrade. За ZTE-то и Pirelli-то имам firmware-и, Comtrend-а изобщо не знам дали ще стане, тъй като нямам време да седна и да прочета, че и да се занимавам с него.
океан
Сря, 09.05.12, 12:32

RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Ако модем на свиваком оставен със стандартните си настройки се закачи по посочения начин, ще работи наистина като switch с едно голямо НО. Не забравяйте, че DHCP-то на модема също работи и може да се получат мизерии, особено ако IP адресите които раздава рутера от който идва интернета и модема са нагласени за различни мрежи.

 У дома така съм си "разширил" обхвата, но DHCP работи само на едно от свързаните устройства, за да не стават конфликти. Има вариант на всеки DHCP сървър да се задават разлини обхвати на pool-а или да се прикачат IP адреси според MAC адреса, но това са по-сложни конфигурации, които за обикновена домашна мрежа са абсолютно безсмислени. „

Модема е COMTREND CT-5367 .
Интересното е ,че модема и рутера работят на различни мрежи и няма конфликт.Модима е на 192.468.1.х а рутера 192.168.0.х .Модема спира да раздава адреси.Адресите са от рутера дори и на безжичната.

Моля някой да ми прате на лично, паролата за вход да го разчовъркам от вътре.

stoqncho
Сря, 09.05.12, 14:51

RE: RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Модема е COMTREND CT-5367 .
Интересното е ,че модема и рутера работят на различни мрежи и няма конфликт.Модима е на 192.468.1.х а рутера 192.168.0.х .Модема спира да раздава адреси.Адресите са от рутера дори и на безжичната.

Моля някой да ми прате на лично, паролата за вход да го разчовъркам от вътре. „

То в нета си има, ама не знам дали работят.
http://www.joredos.com/2011/01/паролите-на-vivacom-adsl-модемите
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2058304
http://www.mikrotik-bg.net/topic/3954-comtrend-ct-5367-new-firmware-shell - Нямам идея какво иска да постигне, но изглежда умно.

океан
Чет, 10.05.12, 11:57
Една от паролите сработи.Има изгледи да стане нормален рутер,но за сега нямам време да се занимавам с него.
anonymous
Нед, 13.05.12, 17:34
Някой има ли възможност да изпробва WDS (Wireless bridge) функциите на Comtrend-a, като условието е той да предава интернет към друг рутер, посредством wifi?
Или ако има някой от Варна/Шумен, който може да го даде само за тестове, много ще съм благодарен :)
океан
Чет, 17.05.12, 15:18

RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Някой има ли възможност да изпробва WDS (Wireless bridge) функциите на Comtrend-a, като условието е той да предава интернет към друг рутер, посредством wifi?
Или ако има някой от Варна/Шумен, който може да го даде само за тестове, много ще съм благодарен :) „
Приемащия рутер и той ли да е Comtrend ? Ако е така сигурно няма да стане.За нормален рутер не знам може ли да се направи да приема през wifi.
Със HUAWEI има по голяма вероятност да стане.
anonymous
Чет, 17.05.12, 18:11

RE: RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Приемащия рутер и той ли да е Comtrend ? Ако е така сигурно няма да стане.За нормален рутер не знам може ли да се направи да приема през wifi.
Със HUAWEI има по голяма вероятност да стане. „
Не, приемащият рутер може да е всякакъв, стига да има функцията за wireless distribution service или wireless bridge.
океан
Чет, 17.05.12, 21:10

RE: RE: RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Не, приемащият рутер може да е всякакъв, стига да има функцията за wireless distribution service или wireless bridge. „
За тази цел става.Само че трябва да му подадеш нета през рутер .Двата рутера да са на една и съща мрежа. 192.168.1.1 На различни мрежи също работи но забива по някога .

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.