download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

Автор
Съобщение
kookki
Сря, 22.09.10, 00:38
Така и не можах да си намеря смислена информация за MER и BR протоколите в нета и за това, за какво служат нстройките на модема за тях, та ще се радвам и на подобни материали ако предостави някой.
anonymous
Нед, 26.09.10, 08:08
anonymous
Нед, 26.09.10, 09:22
А защо не кримпнеш кабела с РЖ-11 букса?
Друг е въпроса дали ще може да се свърже през PPPoE с нея.
Попринцип масово се използват само 4 жици от 8-те, затова не се притеснявай, ако броят им е повече от този в буксата, само трябва да знаеш коя двойка(4 кабела) е работещата!
Успех!
anonymous
Пон, 27.09.10, 07:31
download_er,
Даваш неприложима идея. Сигнала от неговия доставчик не е A/DSL. Задължително условие за входящия порт на модема.
kookki
Пон, 27.09.10, 09:27
В унивеситетчето попаднах на един спец, който също ме убеди, че ZTE модемите не стават за тая работа. Обаче новите черни модеми ставали. На мен ми дадоха такъв при последното преподписване и събира прахоляк в един шкаф. Ще го занеса на колегата да го флшне с нов фирмуеър и да го настрои.
kookki
Нед, 06.03.11, 23:29
Да затворя темата (тя май си беше закрита ама нищо )
След доста четене на форуми и ровене в модема, успях да подкарам едно Pirelli на оная негодна теле-компания, като рутер на друг доставчик. Чудесно ама не !
Модема започнал да раздава dhcp на всички от блока и никой не е имал нет освен мен (инфо от другия доставчик). Най-грубо ми откачиха физически кабела и ме оставиха без връзка със света . Попаднах в един филм.
Извод: Тая работа става ,но не съвсем
Сега съм горд собственик на най-евтиния рутер, но за спорта си беше забавно да се боря с модема.

Добавка: Сега се чудя как е върнал адреси по входния кабел. Как техния суич/рутер/сървър ги е разпратил па мрежата. Тези въпроси малко ме тормозят, защото не им намирам обяснението.
До блока идва оптика и оттам се разпределя по апартаментите.
Някой може ли да ми обясни как е станал номера, че ме гризе любопитсвото.

редактиран от kookki на 06.03.11 23:34
океан
Вто, 08.05.12, 19:19
Реших да ползвам темата ,за да не правя нова.
Във фирмата ,която работя нета е на ADSL.Дадоха ни нов модем и стария не го взеха и реших да видя какво може да стане от него.В къщи съм на кабелен доставчик.Имам стар някакъв рутер.Точно както коки е направил го свързах с рутера,но с кроснат кабел.И за моя голяма изненада WiFi заработи.Модема наистина работи като Switch. IP адресите ги раздава рутера.Настройките на модема не са пипани.Името и паролата на безжичната мрежа си останаха валидни ,както си бяха на ADSL-a.
joniewalker
Вто, 08.05.12, 21:34

RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

” Реших да ползвам темата ,за да не правя нова.
Във фирмата ,която работя нета е на ADSL.Дадоха ни нов модем и стария не го взеха и реших да видя какво може да стане от него.В къщи съм на кабелен доставчик.Имам стар някакъв рутер.Точно както коки е направил го свързах с рутера,но с кроснат кабел.И за моя голяма изненада WiFi заработи.Модема наистина работи като Switch. IP адресите ги раздава рутера.Настройките на модема не са пипани.Името и паролата на безжичната мрежа си останаха валидни ,както си бяха на ADSL-a. „

Какъв е въпроса?

океан
Вто, 08.05.12, 21:46

RE: RE: wifi модем като рутер на друг ISP - някой знае ли как ?

Няма въпрос .По горе в темата се твърдеше, че не става номера да се пусне нет по безжично.Но работи .
Все на някой ще послужи.
kookki
Вто, 08.05.12, 22:00
Океан, интересна информация ! Аз обаче съм се пробвал само с модема без рутер защото нямах - не става, дори и след настройване на портовете. Сега вече имам няколко рутера. Даже бях забравил за темата.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.