download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Паниката около заразата WannaCry (WannaCrypt) тепърва ще се увеличава

Виж новината

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 17.05.17, 21:21
Проста логика, ако си с някаква дистрибуция на Линукс нямаш ядове! От както съм монтирал на няколко приятели Debian 8 , една руска компилация за дома и офиса ,която напълно заменя всякакъв Уиндоус всички са напълно доволни. Повечето от тях са се сдобили от деца и внуци някакви компютри и лаптопи с ниски възможности и вместо някакъв си ХП или 7 просто един DEbian. Една много интересна подробност се случи , един от моите познати посещавал порно сайтове и като пусни Лисицата започват да се зареждат безброи порно сайтове !Ужас! Просто върнах Лисицата в първоначалните си настройки и КРАЙ! Ако беше с Уиндоус със сигурност щеше да лепне и мнооого най-различни зарази!Линукс/без значение каква дистрибуция е/е една операционна система ,която се ползва от малко в световен мащаб потребители, която е в стотица разновидности ,която е с отворен код и които в много от случаите са правени от самите хакери ,така че не представлява хакерски интерес! Аз съм качил на моите компютри и Debian и Win 7 и Win 10 ,ако ми трябва нещо от Уиндоус ползвам Vine/виното/ и си пускам уиндоуски програми. Разбира се има още много да уча , но това ми е интересно! В Линукса много се пише , а това дава пълна възможност да ЧАТИШ с компа. А това е първично , избягват посредника Интерфейс . Ако гледате филми за хакери , ще забележете , че НИКОГА не ползват мишка и тъчпад , а клавиатура т.е. лафат си с компа НА УШЕНЦЕ! Така се постига ниво според мен! Ползвайте ЛИНУКС системата на ВИРТУАЛНО СВОБОДНИТЕ хора!
karadzha
Сря, 17.05.17, 21:41
” Проста логика, ако си с някаква дистрибуция на Линукс нямаш ядове! От както съм монтирал на няколко приятели Debian 8 , една руска компилация за дома и офиса ,която напълно заменя всякакъв Уиндоус всички са напълно доволни. Повечето от тях са се сдобили от деца и внуци някакви компютри и лаптопи с ниски възможности и вместо някакъв си ХП или 7 просто един DEbian. Една много интересна подробност се случи , един от моите познати посещавал порно сайтове и като пусни Лисицата започват да се зареждат безброи порно сайтове !Ужас! Просто върнах Лисицата в първоначалните си настройки и КРАЙ! Ако беше с Уиндоус със сигурност щеше да лепне и мнооого най-различни зарази!Линукс/без значение каква дистрибуция е/е една операционна система ,която се ползва от малко в световен мащаб потребители, която е в стотица разновидности ,която е с отворен код и които в много от случаите са правени от самите хакери ,така че не представлява хакерски интерес! Аз съм качил на моите компютри и Debian и Win 7 и Win 10 ,ако ми трябва нещо от Уиндоус ползвам Vine/виното/ и си пускам уиндоуски програми. Разбира се има още много да уча , но това ми е интересно! В Линукса много се пише , а това дава пълна възможност да ЧАТИШ с компа. А това е първично , избягват посредника Интерфейс . Ако гледате филми за хакери , ще забележете , че НИКОГА не ползват мишка и тъчпад , а клавиатура т.е. лафат си с компа НА УШЕНЦЕ! Така се постига ниво според мен! Ползвайте ЛИНУКС системата на ВИРТУАЛНО СВОБОДНИТЕ хора!

Уиндоусът е за мързеливи хора, като мене и Марин Кой ш си играе с някаква клавиатура, ако не е хакер. Благо, ти да не замисляш някой нов вирус?

anonymous
Чет, 18.05.17, 06:30
” Уиндоусът е за мързеливи хора, като мене и Марин Кой ш си играе с някаква клавиатура, ако не е хакер. Благо, ти да не замисляш някой нов вирус?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Не бе , Караджа! Казано е : Темпора мутантур ет.../ Времената се менят и ние с тях/ Преди пиех две ракии за отскок , а сега след 2 ракии се излагам/визирам написаното/! Но пък ми излиза по-евтино !
karadzha
Чет, 18.05.17, 17:01
” --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Не бе , Караджа! Казано е : Темпора мутантур ет.../ Времената се менят и ние с тях/ Преди пиех две ракии за отскок , а сега след 2 ракии се излагам/визирам написаното/! Но пък ми излиза по-евтино !

То дето си го писал си е вярно, бе човек

iceman_
Чет, 18.05.17, 20:48
” Проста логика, ако си с някаква дистрибуция на Линукс нямаш ядове... „

След като над 85% от хората предпочитат Джама въпреки известните недостатъци с вирусите - това значи , че пингвина има много , много повече недостатъци.
Внимателно с алкохола .

По въпроса с тези вируси - има си https://www.bitdefender.com/solutions/anti-ransomware-tool.html и някои политики - https://4sysops.com/archives/how-to-block-crypvault-ransomware-via-group-policy . Както и чести бекъпи на външен носител.

karadzha
Чет, 18.05.17, 21:09
” След като над 85% от хората предпочитат Джама въпреки известните недостатъци с вирусите - това значи , че пингвина има много , много повече недостатъци.
Внимателно с алкохола .

Недостатъците на Линукс не ги знам, но с Уин се работи по-удобно. Това означава, че е за мързели. Т.е. ти си в групата ни от 85% мързеланковци

dinko89
Чет, 18.05.17, 23:37
Вече писах достатъчно за вируса в Locker вирусите - какво трябва да знаем за тях ! ! !

iceman_
Пет, 19.05.17, 08:39
” Недостатъците на Линукс не ги знам, но с Уин се работи по-удобно. Това означава, че е за мързели. Т.е. ти си в групата ни от 85% мързеланковци

Ами - да, Джама е удобен. Мнооого по-удобен и съвместим. Та и затова е предпочитан толкова много.
Но да не се разпростираме повече , че тук някои от шефовете ще се размрънкат , че това вече сме го дъвкали.

dinko89
Съб, 20.05.17, 13:20
” Ами - да, Джама е удобен. Мнооого по-удобен и съвместим. Та и затова е предпочитан толкова много.
Но да не се разпростираме повече , че тук някои от шефовете ще се размрънкат , че това вече сме го дъвкали. „

dinko89
Нед, 21.05.17, 12:33

iceman_
Нед, 21.05.17, 20:56
/off

dinko89
Нед, 21.05.17, 22:57
karadzha
Вто, 23.05.17, 01:28

Тая явно не е българка, нито рускиня или украинка

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.