download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

НСБОП преустанови работата на двата най-големи сървъра в северна България

28.02.2006 17:43 (преди 18 години и 2 месеца) | ogi | показана 4114 пъти Статистики
В изпълнение на стратегията за ограничаване на незаконното съдържание в Интернет, служители на НСБОП проведоха операция на територията на В. Търново, Горна Оряховица и Лясковец
В резултат на проведената операция, бе преустановена работата на двата най-големи файл-сървъра в северна България за възпроизвеждане и разпространение на незаконно съдържание в световната мрежа. В акцията участваха служители на РЗБОП-В. Търново и експерти от Сдружението на издателите на бизнес софтуер СИБС/ Business Software Alliance/ BSA.

В резултат на полицейското разследване се установи, че върху двата файл-сървъра, открити в помещенията на фирма “Го-Линк” ООД в Горна Оряховица се съдържат над 5 терабайта незаконно съдържание - музика, филми, бизнес и развлекателен софтуер, предоставени на практика до неограничен брой потребители на фирмата доставчик. Информацията, съдържаща се в сървърите, е била качвана и администрирана от наетите служители във фирмата от близо година.

По време на реализацията служителите на НСБОП достигнаха и до крайния потребител Г. Г. от Лясковец, на чийто сървър бяха открити над 500 гигабайта файлове с незаконно съдържание.

Срещу собствениците на двата сървъра на „Го-Линк” ООД Т. Н. и В. П., както и срещу Г. Г. са образувани дознания.

Тази мащабна специализирана проверка, проведена в рамките на инициативата „BSA идва във Велико Търново”, е поредното доказателство за усилията на Сдружението за превръщане на Интернет в безопасна и законосъобразна среда за бизнес и комуникации.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 08.03.06, 15:04, anonymous:
    Айде кво толко се косите - име безброй чужди DC сървъри и торент тракъри. Ако толкова държите да сваляте незаконно неща правете го оттам. Чудо голямо че връзката е по-бавна - всичко си има цена...
    Пък относно пиратският софтуер - на всички е пределно ясно че тези акции са показни - правят ги защото някой има изгода от това да бъде спрян точно определен сървър. Те НСБОП според мен трябва да почнат първо от DATA.BG щото там не стига, че е пълно с пиратски "материали", но и на всичкото отгоре искат да си платиш за да имаш достъп до тях... Според мен това е красноречиво - дата-та си бачка, а нсбоп ходи и наказва "крайните потребители".
     Публична тайна е това, че във всяка фирма, интернет клуб или нещо подобно е пълно с пиратски софтуер, мп3 и т.н... (дори и в тези които имат "име"). И от време навреме се провеждат такива "акции" за да се отчита дейност - изгаря някоя дребна риба, а големите нямат проблеми.
    Абе... България...
  • Сряда, 08.03.06, 17:17, anonymous:
    Големите в България не могат да се арестуват сами себе си,щото те са престъпниците,и за това трябва да отчетат дейност,тука сърварче там баба нарко дилар и такива подобни.Така че не се ядосвайте Бай ганьо ще му намери цаката.а политиците нека лижат европейски задници ! Аре чао.
  • Сряда, 08.03.06, 17:54, anonymous:
    Дето е текло пак ще тече от години интелигентния пиратски подход са P2P мрежите торенти и 100 дръги подобни програми най известната-еMule ,така че ако влезете в дата.бг ще видите как някой доставчици са си шернали мрежите рискьт е зь всички разпределен
  • Вторник, 11.04.06, 02:21, anonymous:
    Еиииии те я пък си нямат друга работа, ам се гледат да ни цакат.
    Първо скапаха DATA.BG , но .... се намери алтернатива.
    покрай нея и други го отнесоха.
    Но както казахте - все ще се намери от къде да се снабдим с необходимите ни неща (филми, музика, софт ...).
    Дали ще са ТОРЕНТИ, или нещо друго .. винаги можем да си намерим това което искаме.
    ЗА ЩАСТИЕ
  • Събота, 20.05.06, 09:43, anonymous:
    Поредните показни дела на полицията ,която не прави това което трябва да прави

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.