download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

От края на месец февруари Windows ще предлага инсталирането и на Firefox и Opera

21.02.2010 09:21 (преди 14 години и 2 месеца) | dulo | показана 2068 пъти Статистики
Поредната актуализация за Windows ще предлага на потребителите възможност за избор на браузър, използван от операционната система по подразбиране. След инсталацията на този ъпдейт, ще се предлага списък от 12 браузъра за инсталиране, като в това число са Firefox, Opera и Chrome.

Microsoft бе принудена да направи тази стъпка вследствие на обвиненията от Европейската комисия за нарушаване на антомонополните закони. През месец юни 2009 година Комисията съобщи, че Microsoft злоупотребява с положението си на пазара, като не изключваше налагането на сериозна глоба. През месец декември бе постигнат компромис - Microsoft обеща, че ще предостави на потребителите си възможност да се откажат от Internet Explorer, като браузър по подразбиране и да изберат друг. Новата актуализация ще бъде достъпна само за жителите на Европейския съюз.
     След инсталацията на ъпдейта, ще се вижда така нареченият Ballot Screen (екран за избор) с имената на най-популярните Интернет-браузъри - Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera и Safari. Microsoft подчертават, че имената на браузърите са представени по случаен път.
     Самата инсталация изглежда по следния начин: бутонът Install ще инсталира браузъра по подразбиране; бутонът Tell Me More отваря списък с допълнителни браузъри (ще бъдат предложени още 7 варианта); бутонът Select Later отлага избора за по-късно.
     Актуализацията ще бъде първоначално предложена на Франция, Белгия и Англия, а в началото на февруари и на останалите жители на Европейския съюз.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 23.02.10, 07:39, dulo:
  • Сряда, 24.02.10, 17:42, trolei:
    Не споря с dulo, пиша какво съм прочел в списания през миналата година а и съм говорил с 4-ма дистрибутори на лицензиран софтуер. Дано някой който е закупил лицензирано копие на Windows-7 сподели как стои въпроса в действителност.
  • Сряда, 24.02.10, 19:46, deringer:
    Предполагам,че понякога и нелегалните могат да се ъпдейтнат.Тъй като това ще е във вид на ъпдейт,който ще е наличен за обновяване нса 1 март ;)
  • Сряда, 24.02.10, 19:52, кака.лара:
    Не съм си играла надълбоко със 7 та ми е интересно.

    Да не би там вече прозорците да не са HTML/VBS-базирани? Щото ако са все трябва да си има вграден браузър.

  • Сряда, 24.02.10, 20:14, phrozencrew:
    ” Не съм си играла надълбоко със 7 та ми е интересно.
    Да не би там вече прозорците да не са HTML/VBS-базирани? Щото ако са все трябва да си има вграден браузър. „
    Е, те се сетиха за тая простотия, та я пооправиха във Vista-та:
    Цитат
    ” ...
    Other changes

    Also, with the release of Windows Vista & Server 2008 and Windows Internet Explorer 7 for Windows XP, Internet Explorer is no longer integrated with Windows Explorer. Unlike older versions, Windows Explorer does not host Internet Explorer controls in its own process, rather it launches a new process when necessary. In Windows Vista and Server 2008 (and in Windows XP as well if IE7 is installed), Windows Explorer no longer displays web pages, and IE7 does not support use as a file manager, although one will separately launch the other as necessary.
    ... „

    Не че вирусите, които поразяваха IE 7 и 8 не поразяват и Windows Explorer . Което показва, че дупките са си същите, но май малко сме маскирали ситуацията!
    Както казва Асан - "Ай, да не бъркаме ситуацията с боя!" Или "Облякъл се Илия па в тия".
    Бият ги, та им спукват гъзето. Миналата седмица беше лудница с един бъг, който не беше запушен 17 години!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.