download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Мениджърите на Google Italy получиха по половин година условно

24.02.2010 16:09 (преди 14 години и 2 месеца) | dulo | показана 1905 пъти Статистики
Трима ръководители на италианския отдел на Google бяха признати за виновни в нарушение на закона за неприкосновеността на частния живот, допускайки чрез сайтовете на Google Video, поместването на филм в Интернет, съдържащ побой в училище над дете, страдащо от аутизъм.
Съдията Oscar Magi
Съдията Oscar Magi

На филмчето, заснето с помощта на мобилен телефон се виждало ясно, как на фона на училищния двор съучениците на момчето го пребиват пред очите на другите ученици.
     След вдигнатия шум от родителите, както и от местните телевизии и вестници, своята работа моментално загубват директорът на училището, както и още няколко учителя. Освен това италианското правителство е издало специална директива, забраняваща носенето и използването на мобилни телефони в предела на училищата.
     На 24.02.2010 италианският съдия Оскар Маги (Oscar Magi) осъди тримата мениджъри на Google на шестмесечни условни присъди, като четвъртият обвиняем е бил оправдан.
     От Google заявяват, че не признават решението на съда и не го считат за правилно, понеже по никакъв начин не са участвали във създаването на въпросния филм, а само са предоставили място за публикуването на всякакви материали. Италианското правосъдие обаче настоява, че това няма нищо общо с Интернет-цензурата, а се отнася до спазването на моралните норми и правото на личен живот.

Подробности: Guardian

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 25.02.10, 11:43, insecteater:
    Това все едно да осъдят директора на някоя фабрика за ножове, щото с техен нож е било извършено убийство. Май не сме дорасли за всички инструменти с които разполагаме.
  • Четвъртък, 25.02.10, 12:50, stiliyangr:
    Интересно - в такива случаи вместо да се обърне внимание на самите причини за насилието сред децата - забраняват носенето на мобилни телефони(за да не се вдига повече шум по такива случаи)...

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.