download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Арестувани са американски хакери-прекупвачи, ползвали услугите на български програмисти

02.03.2010 20:42 (преди 14 години и 2 месеца) | dulo | показана 2109 пъти Статистики
Четирима мъже от Калифорния на възраст от 36 до 40 години са закупували чрез Интернет билети за концертите на известни поп-певци, както и за престижни спортни състезания и мероприятия с цел последваща препродажба. За целите си мошениците са използвали ботнет, създаден от български програмисти

Жертви на групата, известна като Wiseguy Tickets са станали сайтовете Ticketmaster, Tickets.com, MLB.com, MusicToday, както и други Интернет-сервизи. Веднага, след като билетите са се появявали за продан, сайтът на продавача е бил атакуван чрез мощен ботнет, позволяващ заобикалянето на тестовете тип "Captcha", позволяващи различаването на човека от компютърна програма. По този начин престъпниците са имали мигновен достъп до избраните от тях билети, докато останалите посетители изобщо не са имали шанс за покупка. След това билетите са продавани на феновете, разбира се, на по-високи цени чрез сайтове, собственост на престъпната група.
     Групата, просъществувала от 2002 до 2009 година е успяла да препродаде около 5 милиона билета, като печалбата от тази дейност възлиза на 25 милиона долара.

     Подробности: CNet

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 05.03.10, 20:49, tegote:
    Сговорна дружина планина повдига! Вина имат и сайтовете, които продават билетите. Не са ли разбрали навреме, че Captcha не им работи и че билетите се изкупуват масово от робот? Ако съм един адвокат, мога да ги изкарам че са съдействали на хакерите.... Пфу!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.