download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новини » Хардуер

Хардуер    karadzha 29.12.2008 11:47, Понеделник

NVIDIA ще усвоява 40 нанометровата технология

Не е голям секрет, че компания ATI планира да произвежда графични чипове на базата на 40 нм-вия технологичен процес. Някак не върви NVIDIA да изостава от конкурента си. Точно защото се отнася за пускането на нови видео чипове, всичко около тях остава скрито зад завесата на тайната и информация за бъдещите продукти прониква троха по троха от различни източници. В частност, споменаването на новия чип GT214 бива открито в блога на един от сътрудниците на компанията на сайта LinkedIn.
[още]
 
Е-култура  Хардуер  karadzha 29.12.2008 11:32, Понеделник

Проблеми с думата “нетбук”

Навярно си мислите, че думата нетбук се появява с представянето на първите компютри Eee (Eee PC 701 и Eee PC 1001) от Asus на COMPUTEX 2007 в Тайпе или при реализирането на 701-цата, базирана на модела Eee PC 4G на 16 октомври 2007 година също в Тайван. Нищо подобно. Въпросното слово вижда свят доста по-рано и днес се "опитва" да създава трудности от комуникативен характер.

[още]
 
Хардуер  Бизнес  karadzha 28.12.2008 05:00, Неделя

Intel твърди Atom само за Intel чипсети и спъва появата на нетбук Nvidia Ion

<i>Тук "се труди" <b>Intel Atom</b></i>
Тук "се труди" Intel Atom

Неотдавна беше съобщено (от световните медии), че компанията NVIDIA ще представи нова платформа Ion за нетбуци на основата на процесори Intel Atom. Но не минаха и няколко дни, откакто представители на Intel заявиха, че процесорът Atom е предназначен само за чипсети Intel и компанията е против използването на тоя процесор при други чипсети.

[още]
 
Хардуер    karadzha 28.12.2008 01:15, Неделя

Иновативен прибор за зареждане на батерии от слънчевата светлина ще покаже Energizer на CES

CES 2009 започва след по-малко от седмица*. CES е ежегодно изложение, на което производители на компютри, мобилни устройства и други продукти показват своите достижения, отначало за пресата, а после и за всички останали. Този път новина възпроизведе компания Energizer, която до скоро по никакъв начин не се асоциираше с тази експозиция, но е позната на мнозина.
[още]
 
Хардуер    karadzha 27.12.2008 10:41, Събота

AVerTV Satellite Hybrid+FM – DVB-S, ТВ и FM тунер на едно място

 <i><b>AVerTV Satellite Hybrid+FM</b> – DVB-S, ТВ и FM тунер на куп</i>
AVerTV Satellite Hybrid+FM – DVB-S, ТВ и FM тунер на куп

AVerMedia Technologies Inc. – производител на ТВ тунери и други устройства, съобщи за начало на производството на ТВ тунера AVerMedia AVerTV Satellite Hybrid+FM, съчетаващ DVB-S, аналогов ТВ и FM тунер. Той поддържа Windows XP и Vista и може едновременно да приема и показва аналогов и DVB-S ТВ-сигнали.

[още]
 
Хардуер  Наука  deezel14 24.12.2008 17:08, Сряда

Дисплеи със слънчева подсветка от LG

Идеята на ноутбуците е да ни изкарат в парка, където в един утопичен свят ще разполагаме с Wi-Fi връзка, свободна чиста пейка и невероятно слънчево време. Като щастливия мъж на средна възраст по рекламите. Нашата представа за невероятно компютърно преживяване включва по-скоро тъмно влажно мазе, натъпкано с техника и изкарана седмица, без да видим слънчева светлина, но ние от DBG сме си geek-ове.
За нормалните хора обаче LG са разработили една впечатляваща технология.

[още]
 
Хардуер  Забавления  deezel14 23.12.2008 10:12, Вторник

Bagtv- поредното недоразумение на модния пазар

О, какво ли ни липсваше на и без това препълнения технологичен/фешън пазар? Малка черна рокля с фритюрник? Новите Levi's с вградена триглава самобръсначка от Philips? Не. Дамска чанта с малък LCD телевизор.

[още]
 
Хардуер    evoker 23.12.2008 00:15, Вторник

Пуснаха първият Blu-Ray/DVD диск

От Infinity пуснаха на японския пазар първият хибриден Blu-Ray/DVD диск

[още]
 
Хардуер    karadzha 22.12.2008 07:45, Понеделник

Управляване на PC с жестове, което разработват в Австралия

Отделът Virtual and Interactive Simulations (също Virtual Reality Lab) на университета Macquarie University (Сидни, Австралия) прави опити да разработи система за управление на компютъра с помощта на жестове, която ще помогне на обикновените потребители и на хората с ограничени възможности по-точно и лесно да управляват компютърните машини. Системата анализира движенията на човека и при това може да се ползват допълнителни устройства за работа, например, такива като специални ръкавици.
[още]
 
Хардуер  Забавления  karadzha 22.12.2008 07:30, Понеделник

THQ ще използва NVIDIA PhysX в своите игри

THQ и NVIDIA съобщават, че са стигнали до договор, според който THQ може да използва технологията на NVIDIA PhysX, която е предназначена за физични симулации с помощта на изчисления в процесора или видеопроцесора, в своите игри. Сред платформите, за които ще се употребява тази PC технология са Nintendo Wii, Sony PS3 и Microsoft Xbox360.
<i><b>THQ</b></i> <i>е една от водещите компании-издател на игри</i>
THQ е една от водещите компании-издател на игри

[още]
 

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.