download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Китай стартира интернет самоучител по китайски

10.07.2006 16:45 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 11883 пъти Статистики
Научете китайски лесно и бързо по интернет с помощта на новия сайт
Сайтът е един от поредните резултати от усилията на страната да разшири културното си влияние наред с нарастващата й икономическа мощ. Страницата www.linese.com включва аудио-визуални презентации, интерактивни упражнения и съвети за учители по китайски, както и снимки и кратки статии за забележителности и известни личности от Китай като Великата китайска стена, кунг-фу актьора Джаки Чан и баскетболната звезда Яо Минг.

Много от упражненията споменават митичното и имперско минало на Китай, включвайки изречения като “как да бъдеш герой, ако си невъоръжен” и “забелязал съм, че в Тибет обичат да се прекланят пред героите”. Сайтът засега е само на китайски и английски, но се разработват и версии на японски и корейски. Повече от 30 милиона души учат китайски като чужд език и повече от 2500 университета в над 100 страни предлагат курсове по китайски според данни на Министерството на образованието на Китай.
  
Китай иска да създаде мрежа от институти “Конфуций” в целия свят, които да популяризират китайския език и култура. В момента според данни на Европейската комисия китайският език е извън 12-те най-разпространени езици в страните от Европейския съюз (класацията включва и майчините езици). Водач е английският с 47%, следван от немския с 32% и френския с 28%. 18% от жителите на страните от ЕС говорят италиански, а испанският се владее от 15%.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.