download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

EBay отказва да приема плащания от Google Checkout

12.07.2006 18:14 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 2402 пъти Статистики
Google Checkout не получи одобрението на най-голямата интернет аукционна къща, която притежава собствена система за онлайн разплащания

Въпреки че новата система за онлайн разплащания на Google предлага защита срещу измами и гаранции за успешно извършване на транзакциите, тя не успя да получи одобрението на най-голямата интернет аукционна къща. EBay включи Google Checkout в списъка на компаниите, чиито услуги за разплащания няма да се приемат.

От eBay заявяват на сайта си, че избират услуги за разплащания, които са базирани на сигурността и удобството, но споменават и няколко други фактора, които влияят на решенията им. Това са защитата на финансите и личните данни; опростен модел за плащане; статута на компанията, осигуряваща услугата за разплащане; интересите на собственика на системата за разплащане, както и статистически данни за дейността на системата към дадения момент, доказващи нейната надеждност.

“Нови услуги без такива статистически данни по принцип не могат да бъдат представени в eBay”, казват още от компанията. “Системите за разплащания, които не са допуснати до eBay всъщност могат да бъдат незаменими за потребителите по принцип, но оценката на eBay зависи единствено от това дали съответната система е подходяща за нашите потребители.” EBay приема 12 други начина за разплащане. (вижте списък).

Системата Google Checkout, стартирана през юни, вероятно ще се съревновава с PayPal, услугата за разплащания на eBay. Последната фирма е партньор на Yahoo!, факт, който сам по себе си е причина за съперничество между Google и eBay. От Google засега не са дали своя коментар по въпроса.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 15.07.06, 20:14, snisoftware:
    Пакта вече се е сформирал

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.