download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

ГДБОП преустанови работата на добрички сървър

23.01.2007 11:18 (преди 15 години и 10 месеца) | ogi | показана 2767 пъти Статистики
Сървьр с нелегална музика и софтуер е иззет от добричка фирма доставчик на Интернет.
На 18 януари т.г. в изпълнение на стратегията за ограничаване на незаконното съдържание в Интернет, служители на ГДБОП проведоха специализирана акция в Добрич. По данни на пресслужбата на ГДБОП, сървьр с нелегална музика и софтуер е иззет от добричка фирма доставчик на Интернет. Нарушението е разкрито при съвместна операция на служители на ГДБОП и Областна дирекция „Полиция" -Добрич. Нелегалният сървър е разполагал с близо един терабайт пиратско съдържание - музика и софтуер. В хода на операцията е установено, че фирмата доставчик на Интернет наред със законната си дейност е давала възможност на потребителите да теглят музикални произведения, компютърни програми и игри без съгласието на правоносителите за това. От техническия офис на фирмата е иззет FTP сървър, на който в папки са били подредени предлаганите заглавия. По случая е образувано дознание в ОДП-Добрич за престъпление по чл. 172а от НК на Р България. Продължава работата по установяване на всички лица, съпричастни към пиратската дейност.
Приоритетна задача в работата на сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП през 2007 година ще продължи да бъде борбата с Интернет пиратството и в тази връзка се очаква поредица от специализирани проверки срещу нарушители в мрежата.
Продължават полицейските проверки и срещу други форми на софтуерно пиратство в корпоративния сектор. През януари бяха извършени специализирани полицейски проверки за легитимността на използвания софтуер в офисите на две търговски дружества на територията на град Бургас, при които са били иззети над 20 броя компютърни конфигурации, съдържащи копия от компютърни програми на компании - членки на СИБС, за които не са предоставени документи, удостоверяващи законосъобразното им придобиване и използване. Стойността на инсталирания софтуер надхвърля 400 000 лева.
Започналата през месец декември 2006 г. кампания на СИБС „БЕЗ РИСК”, целяща въвеждането на бизнес практики по ефективно управление на софтуерните активи в малкия и среден бизнес, продължава до края на месец февруари. Повече информация по компанията може да бъде намерена на www.bsabg.org.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Вторник, 23.01.07, 16:31, poltargaista:
  Хмм...става въпрос точно за моя интернет доставчик, но повече информация след няколко дена.
 • Вторник, 23.01.07, 18:14, anonymous:
  С много малко са ги хванали , срамота
 • Четвъртък, 25.01.07, 16:54, дядо_поп:
  Бил Гейтс и Щирлиц гледат как фашистите горят книги.
  "Варварство!" - мисли си Щирлиц.
  "Борба с пиратството" - мисли си чичко Бил.
 • Неделя, 18.02.07, 02:18, anonymous:
  на мнение съм че в лан-мрежа може да се споделят файл4ета!
  но някои го смятат за пиратство хахахахаха
  все едно в една голяма фирма да забранят шерването на файлове
  срам!!!
 • Вторник, 20.03.07, 00:59, anonymous:
  Специализирана акция,даа бе от кога полицията разбира от peer 2 peer мрежи.Вместо да свършат нещо свързано с истинската престъпност,решават да разкарват компютри и да арестуват администратори.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.