download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Майкрософт България продължава да подпомага хора със зрителни проблеми

16.02.2007 08:54 (преди 17 години и 2 месеца) | ogi | показана 1922 пъти Статистики
Компанията направи общо две дарения в рамките на конференцията “Дни на иновациите”
15 февруари 2007 г., София. В рамките на първите Дни на иновациите, организирани от Майкрософт България на 12 и 13 февруари в София, компанията направи дарение на фондация “Хоризонти”. Фондацията работи за пълноценната интеграция на хората със зрителни увреждания в обществото. Г-н Ян Мулфайт, вицепрезидент на Майкрософт за държавни и корпоративни стратегии за Европа, Близък изток и Африка, който бе специален гост на събитието, връчи официално чека със сумата на г-н Хюсеин Исмаил, председател на фондация “Хоризонти”.

Дарението е част от глобалната програма на Майкрософт за финансиране на проекти, насочени към подкрепа на обществено полезни кампании - “Неограничени възможности”. Проектът предвижда през 2007 г. да бъдат издадени 4 мултимедийни диска, съдържащи звукови обучителни уроци за работа със софтуерния продукт Speech Lab, представляващ текстов синтезатор за разчитане на български текстове в Интернет или други документи (Word, Outlook, PowerPoint, Excel). Дисковете ще се разпространяват напълно безплатно, след предварителна заявка до фондацията.

Средствата, дарени от Майкрософт, ще позволят да продължи работата и на обучителния център за инструктори, който бе открит през 2006 г. в София. През тази година ще бъдат обучени около 100 души в София, Варна и Пловдив, които преподават информационни технологии на хората със зрителни увреждания от цялата страна.

Това е вторият проект на фондация “Хоризонти”, финансиран от Майкрософт България. Първият проект бе финансиран от Майкрософт през 2005 г., когато в партньорство с Българската асоциация за компютърна лингвистика, беше разработен продуктът Speech Lab. За него до момента са дадени над 700 лиценза на библиотеки, училища, университети, неправителствени организации и отделни граждани. Инициативата включваше още създаването на учебна програма, брайлови учебни материали и организиране на курсове за придобиване на компютърна грамотност.

По време на Дни на иновациите Майкрософт България направи и дарение в подкрепа на информационните центрове, които се изграждат към общините (i-centers), проект на ДАИТС. В момента в страната ни са изградени повече от 120 центъра. Двете дарения са на обща стойност над $ 100 000.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 16.02.07, 17:26, anonymous:
    Браво на тази компания за дарението.Браво и на техния говорящ софтуер.Само едно се чудя.Като са чак толкова благородни защо не вземат и да си пуснат продуктите с отворен код (безплатно).Защо се чудят как да изглеждат като голямата работа и подават ръка на хората с проблеми,като в лицето на ЛИНУКС дистрибуциите са залегнали същите концепции за широк достъп до интернет и компютърни технологии и при хората с проблемно или липсващо зрение.При това напълно безплатно.И като са толкова загрижени за езиковото многообразие по тази планета кога най-после ще направят windows на книжовен български език? И то официално,за да не се налага допълнително инсталиране на такива пакети и то не-microsoft-ски.
  • Петък, 16.02.07, 17:38, angelicstar:
    ми то тогва чичо Билчо ще трагне гладен и жаде. ни черен хайвер. ни шампоанско.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.