download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

GFI стартира безплатен онлайн скенер

02.05.2007 10:32 (преди 16 години и 11 месеца) | poltargaista | показана 2452 пъти Статистики

GFI Software, международния разработчик на софтуер за мрежова сигурност, сигурност на съдържанието и управление на съобщенията обяви пускането на EndPointScan, първата за индустрията онлайн услуга, която позволява да се проверява какви устройства са или са били свързвани към компютри в мрежата и от кого. Използвайки този инструмент за диагностика можете да идентифицирате тези области, където използването на преносими устройства за съхранение на данни могат да представляват риск за цялостта на системата на компанията и нейните данни.

Неконтролираното използване на преносими устройства за съхранение на данни – USB памети, компакт дискове, флопита, smart телефони, MP3 плеъри, преносими компютри, iPod, цифрови камери и др., комбинирани с методите за кражби на данни като ‘pod slurping’, са главна заплаха за мрежовата сигурност и могат да доведат до пробиви в мрежовата сигурност, кражба на информация, записване и инсталиране на вируси и друг малуер в мрежата на компаниите. По-рано тази година, например, учен, който е работил за DuPont бил арестуван след като е изкопирал конфиденциална комерсиална информация от мрежата за $400,000,000 (400 милиона долара). По тази причина е важно да се знае какви устройства са били използвани или в момента се използват в мрежата на компанията ви, а също така и да има възможност да се предприемат действия където риска за пробив е висок.
Компаниите за сигурност, включително GFI Software, дълго са предупреждавали за рисковете, които преносимите устройства за пренос на данни представляват и колко е важно фирмите да направят нещо в тази връзка. Знанието, за това, какви устройства се използват в мрежата и заплахата, която те представляват е първата стъпка към намаляване на тези рискове и това е за което EndPointScan, първия за индустрията инструмент за диагностика, е бил създаден.

EndPointScan извършва подробна проверка на всички портове – USB, Firewire, Bluetooth, Infrared, PCMIA и Wi-Fi – на всички машини. Този продукт дава пълна информация за всички преносими устройства и може да сканира едновременно много компютри. EndPointScan е напълно съвместим със съществуващото управление на мрежата или административните инструменти като Active Directory, като работи и с Windows Vista системи.
“Всичко, което трябва да направят администраторите за да EndPointScan е да инсталират един ActiveX контрол и когато бъдат попитани да стартират сканирането. Консумацията на ресурси от EndPointScan е много ниска, и наблюдението на крайните устройства е почти незабележимо в мрежата,” казва Андре Мускат.

EndPointScan е напълно безплатен и може да бъде стартиран от следния адрес: http://www.endpointscan.com.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.