download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

СЕК протестира срещу приетите промени в закона за електронни съобщения

10.05.2007 10:37 (преди 16 години и 11 месеца) | poltargaista | показана 2033 пъти Статистики
СЕК протестира срещу приетите в последния момент в пленарната зала на парламента промени в новия Закон за електронни съобщения. Предложеният от комисията по транспорт и съобщения текст на практика ограничава достъпа на алтернативните телекоми до абонатните линии на крайните клиенти.
Приетият текст дефинира в новия закон за електронни съобщения, че „абонатна линия“ е физическа верига – усукана метална двойка, която свързва крайна точка на обществената фиксирана телефонна мрежа в помещения на абоната с главния репартитор, или еквивалентно съоръжение в обществената фиксирана мрежа.“

Наистина директива 2002/19/ЕО на Европейския Съюз, т.нар. директива за достъпа, съдържа определението за „абонатна линия“ (local loop). Съществената разлика е, че в него отсъства понятието „усукана метална двойка“.

БТК има задължение по закон да предоставя на всички оператори необвързан достъп до абонатните линии на крайните клиенти.

Според приетия текст БТК ще може да ограничи достъпа на алтернативните оператори до всички абонатни линии, които не са усукана метална двойка, което включва всички новоизградени оптични трасета и други начини за достъп, използващи съвременни технологии. По този начин БТК ще може легално да заобиколи задълженията си свързани с демонополизирането на телекомуникационния пазар.

„Изключително сме изненадани от така приетите промени, които ни връщат 5 години назад в либерализацията на телекомуникационния пазар в България“ - заяви г-н Теодор Захов, председател на Управителния съвет на СЕК, „Ние ще сезираме незабавно Европейската комисия и всички заинтересовани органи“

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 20.05.07, 13:40, anonymous:
    Няма край тоз монополизъм в тая държава

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.