download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Полицейска проверка за нелицензиран софтуер в София

06.06.2007 10:29 (преди 16 години и 10 месеца) | ogi | показана 2952 пъти Статистики
На 4 юни т.г. служители на сектор „Икономическа полиция” при I-во РПУ-СДП към МВР със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер – СИБС/BSA, извършиха специализирана проверка за легитимността на използвания софтуер в офиса на софийската фирма „И.Б” ООД.
Върху двадесет и една компютърни конфигурации в работен режим към момента на проверката в офиса на дружеството, са открити нелицензирани копия от програми – бизнес софтуер, собственост на компании - членки на Сдружението. За инсталирания върху компютърните системи софтуер - MS Windows XP Pro SP 2, MS Windows XP Home SP2, Windows Office 2007, Corel Draw Graphics suite 12 и други не са представени документи, удостоверяващи законосъобразното му придобиване и използване.

Компютърните системи са иззети от полицията като доказателства по образуваното дознание по описа на Икономическа полиция при I-во РПУ- СДП.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 08.06.07, 18:00, anonymous:
    Да така е пич ама нали се сещаш, че освен че те съдят и глобяват, конфискуват компютъра който я вдиш повече я не и като го видиш не става за нищо. И по този начин ти спират работата и възможността за прехрана, а това законно ли е. Защо не ти сложат една глоба и срок да си легализираш софтуера на някаква нормална цена или да го изплащаш разсрочено. Ами ако не си се сетил аз ще ти кажа тези действия какво целят а именно опазването на интерсите на големите фирми няма да изреждам примерни имена. Ако се замислиш малко ще прозреш и в близко бъдеще какво ни чака, същите действия но в къщи и тогава ще те питам какво мнение ще имаш по темата. Ако някой ден влязат у вас и ти вземат компютъра изплатен или закупен с цената на доста извънреден труд и лишения. За да го подхвърлят в някое РПУ като веществено доказателство за твовето УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, че си свалил някоя програма от нета?! Защото в тая държава всичко е разрешено и уредено и само това остана да се разреши, как да направим така че да следим всички и да се измъкваме под прикритието на някакви измислени закони угодни на малцина от управляващите или техните работодатели.
  • Петък, 08.06.07, 18:20, angelicstar:
    ми тоя като е кихнал 180000 евра начи и той екрадец. ня начин в България чесно да имаш толко пари. братми вика чекойто има повече от 500 лева на книжката начи е крал яко щото ня друг начин. ми и братми бачка като не е надаскало и майками бачка на 2 места и пак сме наръба а тоя копува софт за хиледи. кво тря да е бачкал даги събере. мж да нее законнно ама е правилно дасе краде от такива!
  • Петък, 08.06.07, 19:07, phrozencrew:
    angelicstar, в голямата си част си абсолютно права. Много ще е трудно да започнем да си купуваме софтуера за вкъщи. Но това не е проблем. Софтуера за лично ползване можеш да го правиш каквото си искаш. Никой не може да те спре да си свалиш някоя програма и да си я кракнеш. Но ако го правиш с комерсиална цел тогава могат да те разцепат.
    Относно фирмата в която работя... тия хора имат дълги традиции в закупуването на лицензирани продукти та дори и за вкъщи. Едва ли някой, който произвежда двигатели за Боинг, най-големия лидер е в пазара за кранове и се конкурира с Bosh в производството на битова техника би използвал нелицензиран софтуер. Говоря за тази фирма.
  • Петък, 08.06.07, 19:44, boy4o:
    "Единственият източник на печалба в условията на напълно свободна пазарна икономика е измамата". Не съм го измислил аз, а един Нобелов лауреат ( ).
    От себе си ще добавя - и ТОТО-то. ( )
    ----------
    Оле Божкейй, какво се получи: ТОТО-то!
  • Сряда, 11.07.07, 19:30, nikolatirol:
    А къде е тая същата полиция и стоящата зад нея държава да се самосизират и да разгледат палатите и прогимназиите на търговците на дрога, оръжие, проститутки и всякакви други от тоя род? Колко от тия "бизнесмени" са осъдени и имотите им са отнети? Колко от хората с имоти за над 100000 лева и коли за над 50000 лева са разследвани и проверени за платени данъци и произход на парите? Все въпроси с един ясен отговор: Никой! Причините оставям на Вас да си ги изберете.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.