download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sony Ericsson продължава с интензивното нарастване на печалбата и завоюване на пазарен дял

14.07.2007 22:44 (преди 16 години и 9 месеца) | poltargaista | показана 1691 пъти Статистики

Финансовото резюме на компанията Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) за второто тримесечие на 2007 г., считано до 30 юни 2007 г.

Продадените продукти през тримесечието достигат 24.9 млн. - 59% увеличение в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите за периода са 3,112 млн. евро, отчитайки 55% ръст от референтното тримесечие на 2006 г. Нетните приходи в евро за Q2 2007 са 220 млн.

„Sony Ericsson продължава да завладява пазарен дял във висококонкурентния пазар, предлагайки по-богата от всякога гама от продукти. Финансовите ни резултати за Q2 2007 са отражение на изграждането на нашата марка в ключови категории като изображения, музика и мултимедия, което включва и телефони на по-конкурентни цени”, казва Майлс Флинт, Президент на Sony Ericsson. „Очакваме пазарът през 2007 да остане конкурентен, но с последните ни модели от сериите Walkman® and Cyber-shot(TM) целим да растем по-бързо от пазара."

По време на тримесечието Sony Ericsson разшири своя дял в Латинска Америка, Западна Европа и CEEMEA (Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка), благодарение на моделите от нисък и среден ценови клас като W300 Walkman®, W200 Walkman®, K310 и Z310 телефони. В същото време компанията затвърди продуктовата линия, като представи много нови модели в различни ценови категории, включително K850 – емблематичен HSDPA Cyber-shot(TM) телефон с 5 мегапикселова камера, W960 – ново поколение Walkman® с 8GB памет и др.

След като изрази намеренията си да установи производствен процес в Индия чрез глобалните си партньори Flextronics и Foxconn, през изминалото тримесечие компанията обяви планове да отвори собствено звено за проучване и развитие в Шенай, Индия тази година.
  
Sony Ericsson предвижда, че през 2007 общият пазар на мобилни телефони ще достигне 1.1 млрд. продадени единици.

Компанията смята, че през Q2 на 2007 е разширила пазарния си дял с около 3 процента в сравнение със същия период на миналата година – от 9%.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.