download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Критикуват DuckDuckGo за скрито споразумение с Microsoft

28.05.2022 11:06 (преди 1 година и 10 месеца) | spursy | показана 618 пъти Статистики
Компанията смятана за олицетворение на защитата на личната неприкосновеност, все пак е имала скрита договорка с Microsoft за следене в браузъра. Търсачката не е засегната.
DuckDuckGo е популярна услуга, която предлага собствена търсачка и браузър с фокус върху личната неприкосновеност. Търсачката е използвана от много потребители, защото не събира данни за потребителските търсения и не ги профилира. Така не се изграждат потребителски профили, както става при другите популярни търсачки с цел персонализирани реклами.
Сега обаче стана ясно, че докато DuckDuckGo блокира успешно проследяващите тракери на Google и Facebook, то тези на Microsoft продължават да работят. От компанията потвърдиха, че имат споразумение с Майкрософт за проследяване на търсенията, но това касае само браузъра и не засяга търсачката. Въпреки това, подобно признание ядоса много потребители.
DuckDuckGo подчертават, че независимо това споразумение с Microsoft, то техния браузър предлага една от най-сигурните защити на личната неприкосновеност, каквато други браузъри дори не мислят да правят. Компанията пояснява, че никога не е обещавала пълна анонимност при сърфиране, защото подобно нещо е невъзможно, особено имайки предвид, колко бързо тракерите променят начина си на работа, за да избегнат действащите към момента инструменти за защита.
От DuckDuckGo са убедени, че техните потребители все пак получават значително по-голяма защита на поверителността, отколкото с други браузъри.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.