download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Трябва ли Microsoft да изоставят Vista, за да се спасят?

28.09.2007 10:57 (преди 16 години и 6 месеца) | evoker | показана 4565 пъти Статистики
Според компанията на Бил Гейтс, проблем няма, ОС е продадена в над 60 млн. копия за първите шест месеца от премиерата си.

Новата операционна система на Microsoft Windows Vista беше представена за пръв път пред корпоративни клиенти през месец ноември 2006 година. Тогава беше поставено силно ударение върху софтуерната застраховка, която трябваше да отстрани и най-малкото съмнение сред потребителите, че именно новия Windows е съвършения Windows. И наистина, всички бяха изключително впечатлени до официалната премиера през януари месец тази година. Осем месеца, по-късно Vista все още е далеч, от това, което се предполагаше, че ще е. Според компанията на Бил Гейтс, проблем няма, ОС е продадена в над 60 млн. копия за първите шест месеца от премиерата си. Но фактите са следните - лоша поддръжка на драйвъри; ниска производителност и стабилност; по-ниско от средно ниво на качество сравнено със стандартите наложени от Windows XP SP2; дразнещ и заядлив User Account Control; приложения, които според слуховете са откраднати от Mac OS X и Linux; високи хардуерни изисквания.
Според проучвания, в световен мащаб 34% от потребителите са силно неудовлетворени от възможностите на Vista, 45% са сравнително неудовлетворени, а само 17% заявяват, че новата ОС е покрила изискванията им. Същите проучвания показват, че 62% от по-големите фирми по света изобщо не възнамеряват да преминават към Vista.
Трябва ли Microsoft да изоставят Vista, за да се спасят? Но да се спасят с какво? Windows XP е с изчерпани сили по всички стандарти, а Windows 7 ще се появи минимум след още 2 години разработка. Ако SP1 не оправи Vista през първите месеци на следващата година, то компанията от Редмънд трябва да се замисли дали да не пренапише Vista, както направиха с SP2 за XP.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 01.10.07, 16:51, anonymous:
    преди си мислех,че ХР е боза,но след като излезна VISTA,съм на друго мнение.Тая ОС ми разби представите за боза която може да съществува
  • Понеделник, 01.10.07, 17:15, boy4o:
    Чудя се, от какво трябва да се спасява M$ при положение, че има резервен капитал от $16 млрд.? Плюс, има си начини да се продава насилствено (справка - в България е задължително да се продават компютрите с XP, щеш-нещеш). Плюс, винаги ще се намерят идиоти да хвърлят пари за нещо, което просто е "модно". И т.н...
  • Вторник, 02.10.07, 11:08, anonymous:
    Няма такова нещо като задължително, много зависи от къде си купуваш ПС. В България легалните Уиндоуси са не повече от 30%
  • Вторник, 02.10.07, 11:31, boy4o:
    Прав си, много зависи откъде купуваш! Но, поначало, наистина е задължително. Въведоха го през 2004 г. (струва ми се), но друг е въпросът кой колко го спазва. Много от дистрибуторите даже не знаят за това - или се правят, че не знаят. Има производители като Acer или Packard-Bell, които регистрират дистрибутори в съседните страни, за да могат да продават законно машини под Линукс у нас.
    А пък, откакто предишното правителство подари на деБил ок 60 млн. лв. за софтуерно осигуряване на просвета, култура и държавна администрация законните инсталации на Уин удариха към 60% (грубо смятано).
    После се чудим защо само портфейлът от крокодилска кожа на деБил струвал колкото целия ИТ бюджет на Мозамбик.
  • Сряда, 03.10.07, 14:30, anonymous:
    и е сключил договор за заробването на почти всички производители на щаиги -каквото им подаде -това да слагат като Виндовс
    и не им го дава на CD да се не охарчи -а им праща дигитална макара откъдети производителя е задължен да го зарежда на производството си.
    И данък за зъбите маи му плащат дето се хаби.
    И сега вистата е задължителна за големите компании производителки.
    А какво означава Виста ,че забравих и къде му е антивирусния пакет ?
    То и името вече не кореспондира на съдържанието на недоносчето.
    И нищо ново маи маи не могат да измислят.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.