download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новият мобилен браузър Ucweb съперничи на Opera Mini

11.11.2007 14:00 (преди 16 години и 5 месеца) | stefankr | показана 6007 пъти Статистики

Всички помним шумния успех на браузъра Opera Mini, където успешно се ползва клиент-сървърна технология в мобилните устройства. Китайската компания Ucfly представи подобна разработка - новия мобилен браузър Ucweb.

Принцип на работа
Браузърът Ucweb има два компонента: клиент, написан на Java за портативни устройства и сървър, изпълняващ ролята на посредник между уеб сайта и крайния потребител. На сървъра се изтегля HTML-съдържанието и се конвертира в оптимален за мобилния телефон формат. Тук се отчита какъв е размерът на екрана, обемът на достъпната памет и други характеристики на конкретното устройство. По този начин се избягват големите изисквания към хардуера. Така браузърът Ucweb работи на всички мобилни телефони от нискиия ценови клас, които поддържат Java с MIDP 2.0, GPRS-достъп до Мрежата и цветен дисплей с 128 на 160 пиксела.

Инсталиране на клиента
Има два начина да инсталирате мобилния браузър. Първият е да изтеглите изпълнимия файл по протокола WAP. Трябва да въведете адреса wap.ucweb.com във вградения браузър на телефона и да изчакате зареждането на страницата. След това определяте модела на телефона, който използвате и теглите мидлета в паметта на GSM-а. При втория начин използвате своето РС. Отваряме сайта на програмата, щракаме на "Download", избираме модела на телефона и теглим Java-мидлет, след което го копираме в паметта на телефона.

Възможности
Ucweb предоставя на потребителите си възможност за пълноценна работа с HTML-страници, включително разглеждане на изображения, поддръжка на уеб форми, "бисквитки", отметки и други глезотийки, присъщи на класическите браузъри. Нямо проблем с кирилицата, възможно е да теглите файлове от мрежата, да се търси чрез Google и най-голямата китайска търсачка Baidu. поддържат се "горещи клавиши", за да се олекоти работата с приложението и навигацията по сайтовете. Възможно е да се черпи информация по RSS. При настройките на браузъра можете да променяте размера на шрифта и качеството на изтегляните изображения, да регулирате размера на кеша за уеб страници и пр. Навигацията с Ucweb е лека и удобна. не пропускайте да го изпробвате от сайта Ucweb.

Източник: computerra.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 01.12.07, 12:42, anonymous:
    Не съм ползвал Опера Мини на ГСМ, но това, което чета за Ucweb, ми изглежда доста обещаващо. Поне ми се струва, че китайците доста са помислили, от какво има нужда един браузър, който се ползва на ГСМ.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.