download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Online кръгла маса ще обсъди проблемите на онкоболните

20.01.2008 23:12 (преди 16 години и 3 месеца) | krum | показана 2342 пъти Статистики
Уникална за България интерактивна кръгла маса ще се проведе в понеделник 21.01.2008 г.

В интерактивната кръгла маса ще вземат участие представители на правителството, Народното събрание, Националната здравно осигурителна каса (НЗОК), столична община, областни управи, онкодинспансери, фармацевти, журналисти, пациенти, общественици и др. Срещата ще се проведе в понеделник 21.01.2008 г. От 13 до 15 часа на Интернет адрес www.onkodebatе.express.bg.

Ще се дискутират онлайн пътищата за подобряване на лечението на онкоболните в страната.
Дебатът е под надслов „За отговорна национална политика към онкоболните в България” и се организира по инициатива на Теодора Захариева и Центъра за защита на правата в здравеопазването. Тя се осъществява под патронажа на г-н Гиньо Ганев - Омбудсман на Република България, който също ще се включи с мнение в дискусията и ще ангажира трайно институцията на Обудсмана с разрешването на проблема.
Тревожният факт е, че всяка година към плашещата цифра от 237 607 регистрирани болни с онкологични заболявания се добавят нови 30 000 души, които се нуждаят от медикаменти, от лечение, от внимание.

   Най-важното е болните да получат лекарствата си навреме, каза за ЕКСПРЕС.БГ инициаторът на дебата Теодора Захариева, председател на Център за защита правата в здравеопазването и подчерта:
„Темата за тази кръгла маса е проектът на живота ми. Страдайки вече десета година от онкологично заболяване, успях да разбера, че без електроника в обслужването на онкоболните, не може да съществува редът, който ни е необходим. Начинът да го постигнем е, чрез електронна база данни всеки да знае, че ще получи точно навреме медикамента си, необходимото количество от него. Така няма да се налага да бъде упрекван някой от веригата, че е закъснял – било то лекар, пациент или министерство. Базата данни ще даде и обективна представа, какво се случва в сферата на окнкологията. Целта на нашия дебат е да покажем на обществото, че е назрял моментът тя да бъде създадена. Аз съм щастлива, че реализирам тази инициатива с ЕКСПРЕС.БГ.”

       Целта е всеки участник в дебата да изложи своята позиция и предложения, за да може да се създаде национална политика за превенция и лечение на онкоболните в България .
Избраният формат на интерактивна кръгла маса дава уникална възможност за пълна прозрачност и публичност на дискусията и позволява на всеки, който има мнение по темата, да се включи в нея, да сподели своите идеи, да зададе своите въпроси директно на представителите на институциите, съобщиха организаторите.
Интернет адресът на кръглата маса - www.onkodebatе.express.bg ще бъде активиран в понеделник в 12.30 ч., като всеки, който желае, може да наблюдава дебата или да участва в него. Резултатите от дискусията ще бъдат обявени на специална пресконференция, която ще се проведе на 22.01.2008 г. от 12.00 часа в пресклуба на БТА.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.