download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Сайтът на Дима Билан е заразен

26.05.2008 11:52 (преди 15 години и 11 месеца) | stefankr | показана 3050 пъти Статистики

От "Лаборатория Касперски" предупреждават, че сайтът на тазгодишния победител в Евровизия Дима Билан е опасен за посетителите. От първата му страница се зарежда вредоносния скрипт Trojan-Clicker.HTML.Iframe.lq.

Написаният на Java Script скрипт Trojan-Clicker.HTML.Iframe.lq без знанието на посетителя на сайта отвежда браузъра към китайския сайт xanjan.cn, където на единствената му страница пише "F**K OFF, MY DDOSER FRIEND ;)". От този сайт се изпълнява друг скрипт - Trojan-Downloader.JS.ActiveX.bc, използващ уязвимост в Internet Explorer. Скриптът инсталира и стартира на заразения компютър вредоносната програма Backdoor.Win32.NoNeed.a, съчетаваща в себе си шпионски функции и възможност за управление от разстояние на компютъра на жертвата.

Според експертите от "Лаборатория Касперски" свързват заразяването на официалния сайт на руския певец със скорошната му победа в музикалния конкурс "Евровизия". Киберпрестъпниците използват повишения интерес към изпълнителя и те използват чуждия успех за свои нечисти цели.

Източник: Webplanet

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 26.05.08, 14:05, anonymous:
    AVG Internet Security е най-добрата и ефикасна програма, защото има Link Scanner, който проверява резултатите от търсачките за вируси в реално време и показва дали са заразени в момента. Ако няма тази защита човек може да влезе в някой заразен сайт и яко да се напълни с вируси.

    Разбрах колко е важно това преди доста време, но днес след като посетих сайта http://www.eset.bg да видя как се развиват, напълно си потвърдих мнението, защото сайта им има инжектиран спам в края на кода си. А какво може да стане, ако бяха инжектирали вирус вместо спам, просто не ми се мисли...

    Затова слагайте AVG Internet Security, единствения, който има защита от заплахи в реално време, още преди да сте влезли в който и да е сайт и си свиркайте...

  • Понеделник, 26.05.08, 14:20, кака.лара:
    Ти пък, пич, какъв спам?

    Спам значи нежелано съдържание.
    А пък това за Виаграта си е направо полезна информация!
  • Сряда, 07.01.09, 19:12, phrozencrew:
    И отново имаме победител в масовото заразяването на компютри - Internet Explorer! Е как пък не ги запушиха за толкова години тия дупки!

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.