download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Acronis предлагат идеи за възстановяване на работната среда след вирусна атака

20.05.2009 20:55 (преди 14 години и 10 месеца) | anonymous | показана 1705 пъти Статистики
Conficker е най-новият от поредицата червеи и вируси, които могат да атакуват вашата компютърна система. Ако мислите, че сте в безопасност с вашия антивирусен или архивиращ софтуер, помислете отново...
При положение че постоянната яростна атака на нови вируси и видове червеи, никой антивирусен софтуер или софтуер за архивиране не може да гарантира 100 процента защита. Малуерът засяга не само вашите файлове, но също така и вашето PC и настройки на периферията. Може да отнеме часове, дни и дори седмици преди да сте отново онлайн. И някои от вашите най-ценни данни – снимки, видео филми, документи, музика – може да се заличат завинаги.

Прекалено много хора научиха този урок по трудния начин. Не бъдете хора от типа „щях, можех, трябваше”. Acronis, световен доставчик на достъпен, мащабируем софтуер за управление на съхраняването на данните и възстановяване след бедствие, предлага тези кратки съвети, за да гарантира, че дигиталните ви данни остават достъпни, когато имате нужда от тях.

Стъпки, за да се защитите срещу вируси и червеи

- Настройте програма за редовно архивиране – за някои хора „редовно" означава ежедневно. За други е веднъж в седмицата. Определете програма и се придържайте към нея.
- Създайте CD, DVD или външна памет за спешни случаи и съхранявайте дисковите си изображения извън системата си – ще имате нужда от тях, за да презаредите в случай на срив на диска.
- Възстановете системата или данните си, когато е нужно, от архив от времето преди да се заразите.

Ако откриете, че вашето PC вече е заразено, ето някои препоръки за бърза и незабавна помощ.
- Работете с надежден антивирусен софтуер – пускайте антивирусния си софтуер редовно. Не оставяйте да изтече валидността му.
- Търсете подходящи пачове – проверявайте онлайн за осъвременявания и пачове, които да се заемат с проблема, ако такъв съществува.
- Изтрийте заразените файлове – направете го веднага, след като ги откриете.

Няма гаранция, че следвайки тези стъпки, ще можете да унищожите вирус. Много от днешните вирусни и малуерни приложения имат способности на хамелеон, като се преименуват на ценни системни файлове, където се крият от антивирусния ви софтуер и изтриването на файловете води както до приложения, които не работят вече, така и до нестабилна операционна система.

Почистете системата си

Най-ефективния начин да почистите системата си от малуерни зарази е да имате чисто архивирано изображение на системата си и да я възстановите до момента преди заразяването. Например, Acronis True Image Home 2009 защитава вашия компютър само с едно кликване и ви позволява да възстановите от вируси, нестабилни софтуерни изтегляния и срив в хард дисковете. Архивирайте цялата си система – включително вашите файлове, операционната система, приложенията и настройките, а възстановяването им никога не е било по-лесно.
Повечето системи пропадат в един или друг момент. Не ставайте част от статистката.

За повече информация относно продуктите Acronis можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/)

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.