download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

HTC Hero - новият супер-смартфон с Android

24.06.2009 21:10 (преди 14 години и 10 месеца) | deezel14 | показана 2718 пъти Статистики
От няколко седмици тръпнем в очакване да дойде днешната дата. Причината е анонсът на HTC, където очаквахме да видим техния hi-end смартфон с Android, а именно Hero. Очакванията ни бяха оправдани и дори надминати - в Hero съзираме потенциален iPhone убиец. На теория, разбира се. На практика все още никой не е успял.

Форм-факторът на устройството силно наподобява първия телефон на HTC с Android (мобилната ОС на Google) - G1, който стана по-известен като T-Mobile G1 заради субсидираната с големия оператор продажба. Hero отново е извит отдолу по посока на говорещия, за да осигури по-качествени разговори, но според нас причината е да предложи по-разчупен дизайн. Може би по-точният термин в случая е "пречупен". Интересно е покритието на Hero - то буквално е тефлоново, същото онова, което защитава и тигана ви. Целта е да се избегнат пръстови отпечатъци.
Разбира се, хардуерът далеч не е това, което трябва да ни впечатли - върху Android в този смартфон върви съвсем нов и наистина красив и интересен интерфейсен шел на HTC, чието кодово име е Rosie, но днес той бе обявен като Sense. Според компанията той е "пийпълцентричен", което преведено на български означава, че поставя хората в центъра. Идеята тръгна още от Palm Pre и неговата Web OS, която "работи с хора, не с програми".
Надстройката прилича на HTC TouchFLO 3D, която се използва върху Windows Mobile, но HTC съобщиха, че ще имплементират Sense и в WinMo устройствата си. Каква е съдбата на TF3D, не знаем.

Вградената камера е 5MP и разполага с автофокус.
И, най-добрата новина е, че Hero справя с пълно Flash съдържание в браузъра, което го прави първото по рода си устройство с такива възможности.
Относно производителност, отвътре Героят е точно копие на своите предшественици Magic и G1.
На практика обаче Hero не е "гугълфоун", никъде върху корпуса му не фигурира логото или наименованието на Google. HTC просто са ползвали свободната и безплатна за модифициране и разпространение Linux-базирана ОС, за да създадат нещо ново.
Очаквайте повече информация за Hero в идните дни. А, питате се, защо според нас той няма да победи iPhone на пазара на приятелски за употреба смартфони? Отговорите са два - реклама и AppStore. По-скоро AppStore и реклама.
 А ето и как изглежда интерфейсът:

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.