download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft представи онлайн офис пакет

15.07.2009 10:44 (преди 14 години и 9 месеца) | stefankr | показана 7359 пъти Статистики

На конференцията WPC09 (http://www.digitalwpc.com/) от Майкрософт представиха бъдещата версия на офис пакета си. Вижда се, че той е претърпял сериозни промени - в редица компоненти от MS Office 2010 се появиха онлайн версии, с които ще се работи безплатно.

Уеббазираният офис пакет на Майкрософт получи название Office Web. Той ще се състои от олекотени версии на Word, PowerPoint, Excel и OneNote. За да се редактират документи, ще е нужен само браузър и свързан с Интернет компютър. Очаква се да се използват Internet Explorer, Mozilla Firefox и Safari. За разлика от вече съществуващия Microsoft Office Live Workspace, потребителите ще могат не само да съхраняват и разглеждат офис документи, но и да ги редактират.

Главен конкурент на Office Web са Google Docs, Zoho и Adobe. Но вероятно именно Microsoft ще стане лидер в този област поради натрупания колосален опит в разработката на офис приложения. От Майкрософт обещават, че Office Web ще е интересен на корпоративните клиенти, защото ще е достъпен не само чрез Windows Live, но и ще може да се инсталира на сървър, а това гарантира, че съхранението им ще е достъпно и безопасно.

Едни от най-важните нововъведения в настолния MS Office, е възможността да се редактира видео в Powerpoint, обезпечаването на възможности за съвместна работа над общ документ, подобрен интерфейс на Outlook...

Официално новата версия на MS Office се очаква през първата половина на 2010 година.

Източник: internetno.net

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 15.07.09, 20:08, pc_sistemi:
    Звучи интересно. Аз имам Windows Liv ID акаут, който ми е служебен. Също имам и частен акаунт, за това не ме бърка нищо.
  • Сряда, 15.07.09, 21:20, phrozencrew:
    Много хубаво, но вече е направено. Виж, ако M$ решат да си направят безплатен офиса и се плаща само за сервиз и поддръжка, наистина ще могат да се конкурират с Google, които в добавка предлагат и безплатна ОС.
    Все пак идеята за вграждане на видео в презентациите ме радва. Но защо толкова го забавиха?! Все пак дано се получи, че много от проектите са им само на идейно ниво.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.