download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Бъдете свободни с avast! версия 5

19.01.2010 20:38 (преди 14 години и 3 месеца) | _xmas_ | показана 8581 пъти Статистики
На 19-ти Януари 2010 година ALWIL Software, създателите на най-популярната безплатна антивирусна програма с повече от 100 милиона потребители, пусна нови версии на безплатния си и платените си продукти.

Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Заедно с безплатната си версия, avast! представя нов продукт avast! Internet Security и обновена версия на платения avast! Pro.

“С излизането на avast! 5.0, ние дефинираме нова насока при антивирусните,” обяснява Vince Steckler, CEO на ALWIL Software. “Нашите безплатни и платени версии са идентични в нивото си на защита. Безплатната версия е проектирана за обикновени интернет ползватели, докато avast! Internet Security 5.0, нашият нов топ продукт, е идеална за интернет потребители, които се занимават с доста чувствителни към сигурността дейности, като онлайн банкиране и пазаруване.” Новия продукт avast! Internet Security притежава интелигентна огнена стена и анти-спам модул с постоянни обновявания, което ще защити потребителите от нежелана поща.

Новия avast! Pro Antivirus 5.0 използва същият енджин, както безплатната версия, но притежава повече възможности за промяна на настройките. “Предлага няколко допълнителни функции, предназначени за по-напредналите потребители, малкия бизнес или технически експерти, които искат да внедрят avast! в съществуващи решения за сигурност,” каза господин Steckler. "Тези функции са проверка на скриптове, скенер от команден ред и нова виртуализираща (sandbox) технология за по-сигурно наблюдение на подозрителни действия на файловете.

Новите avast! 5.0 продукти вече получават одобрения от много места:
1. AV Comparatives даде награда “advanced” на бетата на avast! Free Antivirus 5.0 в своя динамичен тест (Декември 2009). [http://www.av-comparatives.org] 2. Списание VB Magazine, едно от най-уважаваните списания в тази индустрия, нарича новия new avast! Free “нищо повече от чудо”. [http://www.virusbtn.com/files/Avast-Jan2010.pdf] 3. Google вече разпространява версия 5.0 в избрани Европейски страни чрез своя Google Pack. [http://blog.avast.com/2010/01/14/free-avast-5-chosen-for-google-pack/]

“Ако погледнете резултатите на последната версия на avast! Free Antivirus от водещи и независими тестващи лаборатории, ние надминаваме в производителност и откриваемост платените антивирусни,” коментира Ondrej Vlcek, Chief Technology Officer в ALWIL Software. AV-Comparatives през Ноември награди avast! с най-високата си награда “advanced+” за възможността на програмата проактивно да открива вируси без обновяване на вирусната база данни.

avast! 5.0 поставя ново ниво на производителност, което платените антивирусни ще се затруднят да постигнат. “Този продукт надминава в производителност голям брой от конкретните продукти, с които сме се срещали в нашите лаборатории през последните години,” пише John Hawes, Технически Консултант и Test Team Director на VirusBulletin, независима организация за компютърна сигурност, в своя Януарски бюлетин. “Това, че също изглежда превъзходно е зашеметяващо. Новата пакетна версия има няколко забавни и полезни екстри, а безплатната версия, която е достъпна безплатно за всички е нищо повече от чудо.”

Архитектурните промени в новите продукти, правят живота на потребителите по-лесен, като оптимизираната производителност се възползва и от многоядрените процесорни платформи. Тестовете проведени на последната мобилна платформа на Intel - Intel® Core™ i5 mobile показаха, че новата версия на avast! 5.0 е с до 40% по-бърза от по-старата.

„Intel предоставя нови процесори със страхотна производителност за днешните увеличаващи се изисквания на потребителите. Ние сме изключително доволни, че можахме да помогнем в оптимизирането на avast!, за да може да се възползва напълно от нашите последни технологични иновации,” каза Wolfgang Petersen, EMEA Director на Intel Software & Services Group.

По-бързата проверка не изисква по-мощни компютри. Дори обратното, новата версия 5.0 е по-лека, което може да се види и от намалената енергийна консумация. Всяка пълна проверка изисква 10.6 Wh по-малко енергия. Със своите 100 милиона потребители avast! спестява около 50 GWh енергия на година. Така, че ние мислим и за околната среда .

Безплатно е правилната дума, а това е най-печелившата стратегия на avast!, както Steckler обясни, “Нашата безплатна версия е достъпна за домашните и некомерсиалните потребители.Ние вярваме, че ако покажем на тези потребители пълния потенциал на нашите продукти, те ще продължат да рекламират нашата марка на по-широкия пазар.” Като се има в предвид, че двама от всеки трима потребители на avast! са открили този продукт, като той им е бил препоръчан от приятел, фокусът на безплатната версия доказва успешната маркетингова стратегия. “Ако погледнем ситуацията на антивирусния пазар, много производители използват trialware или орязани версии на техния софтуер, за да подмамят нови клиенти,” коментира Steckler. “ Този модел има проблем, защото потребителите имат нужда от цялостна защита, а не tease-ware или advertising-ware. Компютърните потребители изискват пълна защита и могат да я получат безплатно чрез avast! Antivirus 5.0.”

avast! Free Antivirus 5.0
avast! Free Antivirus 5.0 заменя стария avast! Home Edition. Той притежава същите откриващи възможности като платените си братя, като също така не е орязан по никакъв начин. Това е идеалния вариант за всички потребители, които използват интернет за електронна поща, чат или уеб сърфиране. От своето представяне през 2004, avast! Free Antivirus се превърна в една от най-популярните антивирусни програми в световен мащаб. С нарастващия брой от 100 милиона потребители, програмата получава все повече и все по-голямо одобрение.

avast! Internet Security 5.0
Новият avast! Internet Security ви предоставя цялостна защита за онлайн пазаруване и банкиране. Защитава ви от уеб заплахи, както и от набиращата все по-голяма популярност заплаха от крадене на идентичността. Като топ продукт на avast!, този притежава вградена интелигентна огнена стена и анти-спам/phishing защита като допълнение към антивируса, anti-spyware, anti-rootkit, блокирането на скриптове и другите резидентни модули. avast! Internet Security може да бъде лицензиран за 3, 5 или 10 компютъра, като стартовата цена е $59.95 за едногодишна защта.

avast! Pro Antivirus 5.0
avast! Pro Antivirus заменя avast! Professional Edition и е главно предназначен за малкия бизнес и за компютърни специалисти, които искат да внедрят програмата в своите вече изградени системи за сигурност. avast! Pro Antivirus включва виртуализиращ модул (sandbox) и защита от зловредни скриптове. Лицензите за avast! Pro Antivirus могат да се закупят за 1, 3, 5 и 10 компютъра. А единичен лиценз за 1 компютър е на цена $39.95.

Повече информация за новите продукти можете да намерите на www.avast.com и avast.softvisia.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 20.01.10, 21:37, anonymous:
    И все пак -нищо не е по-добро от Norton Internet Security 2010-струва само 35.лв и наистина е перфектна .На служебния комп.AVASTсе срина след първата LAN атака от някякъв спайуер.Не се залъгвайте с безплатното-рано ли късно се сдухва...
  • Сряда, 20.01.10, 23:20, anonymous:
    да ... но все пак е безплатна анти вирусна програма не товари много и е все пак някакъв щит .... зависи каде какво отваряш
  • Сряда, 20.01.10, 23:24, anonymous:
    ” И все пак -нищо не е по-добро от Norton Internet Security 2010-струва само 35.лв и наистина е перфектна .На служебния комп.AVASTсе срина след първата LAN атака от някякъв спайуер.Не се залъгвайте с безплатното-рано ли късно се сдухва...
    мм да с нортана преди време брах бая ядове доста големи та за това сега си имам едно предубеждение към него но всеки си има фаворити
  • Сряда, 20.01.10, 23:38, shaman:
    Въпрос и от мен, новата версия разполага ли с БГ интерфейс.

    _____________________________
    In The Hands of The Shaman ®

  • Сряда, 20.01.10, 23:50, танясекс:
    За съжаление - НЕ

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.