download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Независим програмист доказа, че може добре да се печели от разработката на софтуер за Android

15.03.2010 11:28 (преди 14 години и 1 месец) | dulo | показана 2362 пъти Статистики
26-годишният Еди Ким (Eddie Kim), бивш инженер от "Фолксваген", завършил Станфордския университет, показа как може да се печелят пари от разработката на мобилни програми за платформата Google Android. Програмата му CarLocator, предназначена за по-лесно откриване на паркирания ви автомобил, носи на програмиста 13 хиляди долара на месец.

През септември 2009 година, Ким отпътувал за Япония, като взел със себе си книга за програмиране на Android. Написването на CarLocator му е отнело три седмици, а разпространението и ставало чрез безплатен и платен вариант. Безплатната версия може да се тества от всички, докато пълната функционалност се осигурява от платения вариант. В началото програмата е можело да се изтегли за $2, а сегашната и цена възлиза на 4 долара, като продажбите продължават да растат.
     Ким не смята да превръща програмирането на Android-програми в основна работа, а месечния доход от няколко хиляди долара от програма, написана "от сърце", смята за приятен сюрприз.
     Към февруари 2009 година, Android-устройствата се продават по около 60 хиляди на ден и е напълно възможно,в един момент, платформата на Google да настигне и размине Apple iPhone по потребители и приложения. Още повече, че Еди Ким смята, че да се програмира за Android е по-лесно, понеже са налични само четири версии на платформата, за които не е трудно да се предвидят всички особености на програмната реализация.

Подробности

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.