download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ubuntu достигна 12 милиона потребители

10.04.2010 02:49 (преди 14 години) | varban007 | показана 2677 пъти Статистики
Броят им се очаква да нарасне, а разработчиците много скоро ще направят интерфейса по-приветлив.

Крис Кеньън, директор "Бизнес развитие” в Canocical (водещият комерсиален спонсор на Ubuntu) e споделил пред InternetNews.com, че броят на потребителите, предпочели тяхната Linux дистрибуция вече е достигнал 12 милиона. Това е един голям скок спрямо 2008 г. , когато Ubuntu се е използвал само от 4 милиона души. Тези стойности ни показват, че все повече хора търсят алтернатива на MS Windows и Apple Mac OS.

В Linuxplanet.com откриваме, че следващият рилийз на Ubuntu дистрибуцията, Lucid Lynx, ще бъде с дългосрочна поддръжка (Long-Term Supported) – три години за настолното издание и пет за сървърното. Последната такава (LTS) версия беше 8.04 (Hardy Heron), която дебютира през април 2008 г.

Също така се споменава, че Lucid Lynx ще смени кафявия облик на Ubuntu като предложи ново „патладжанено” оцветяване. Друго въведение в интерфейса ще е Me Menu бутонът, благодарение на който потребителите лесно ще имат достъп до комуникационен софтуер и социални мрежи - Facebook, Digg, Twitter, Identica, Google Talk, MSN и IRC.

Lucid Lynx e трябва да се появи на 29 април 2010 г.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2 3 4
Твоето мнение

  • Вторник, 13.04.10, 14:56, dhtj:
    ” Важното е,че Линукс си се развива...от непопулярна система все повече се популяризира... „
    Това е най-хубавото - конкуренцията - виж чичо Бил като усети че линукс му диша във врата веднага извади хубав Уин. Като види че пак потребителите му са доволни и си пускат париците той (не точно той а служителите на Майкрософт) ще се отпуснат, ще забавят работа, ще спрат да отстраняват бъгове, след време потребителите отново ще станат недоволни и ще търсят алтернатива (мак, линукс) и така колелото ще се върти - ето пример: ХР - супер успешна система, дълго време изкара на фронта -> разработчиците се омързеливиха и направиха "отбий номер" Виста - много спорна ОС, силно критикувана, след критиките разработчиците се стегнаха и изкараха най-добрата си ОС до сега -> 7.

    П.С. аз съм с х64, кънтъра върви.

  • Вторник, 13.04.10, 20:32, zlatena:
    ” Zlatena, кое днешно дете ще предпочете конзолата пред WoW, FIFA, NFS или CS ? Линукс няма бъдеще сред геймърите, а това са 90 процента от потребителите на възраст 0-20години. Купил съм си многото ядра, херци и мегабайти, за да играя FIFA 2010, NFS Undercover и Crisys и т.н. , ако исках само да работя с офис документи, да слушам музика и да браузвам щях да си остана със стария 1.7 целерон или с някой лаптоп за 500 лева и убунту.
    А за тези, който представят безплатността като основно предимство на линукс нека се замислят че платените уинове в българия са малко, много малко. Чичо Бил може да се излъже много лесно, ето ви един уин от замундата, който вече няколко месеца държи без проблем и с ежедневни ъпдейти:
    Untitled.png
    Може би не се обосновах точно.
    Пример:
    Работиш....
    Изпращат те служебно на курсове за опресняване знанията по Word и Excel.Връщаш се след курса в къщи и се обучаваш върху какво?
    Имаш да доработваш нещо служебно в къщи и пак опираме до кракове и т.н...
    Не всяка служба осигурява VPN достъп и служебен лаптоп.
    Мисленето на хората до там се е променило,че сякаш е нормално да имаш кракнат Win в къщи.
    Няма да ти кажа,че там където работя ползваме готови тимплейти за Word и Excel,само ги попълваш.
    Не е трудно...
    Освен това отчасти работим и на AutoCAD отново с готови неща,само ги променяме.
    Някой е решил и подготвил файловете,които ползваме в dwg формат и няма мърдане.
    ...dwg формата е затворен,не можеш да го конвертираш,променяш, подвизаваме се под XP с ограничени акаунти.
    Освен това са ни предоставили само един брой AutoCAD,защото е скъп и ние другите се принуждаваме да ползваме кракнати портабле такива.
    Всъщност,ползваме 3% от възможностите на Аутокада.
    Трябва ни програма да направим две черти,пък чак къде отиваме...
    Та исках да кажа,че за такива елементарни работи, има свободни алтернативи,които всъщност са същите като тези за които се плаща.

    Отиваш на училище,обясняват ти как се прави презентация на PowerPoint и как се работи под Word и Excel.
    Ако искаш да се дообразоваш в къщи,как ще стане?
    Как ще го направиш?Трябва да си купиш продукта или да го кракваш.
    Да, учат ги да рисуват върху Microsoft Paint и т.н.
    Ти всъщност какво си учил по информатика?
    Аз не виждам какво ги бърка,да сложат по един Линукс и да обяснят - ето..така и така...това е опер.система...на нея можете да правите това и това и т.н
    Даскалката им по информатика не е чувала за Линукс ли... или какво ...не знам...при наличието на толкова много свободно разпространяваща се документация.
    Поне там могат да правят всичко без задръжки.Всеки сам да избира пътя си.Игрите са до време или поне намаляват с времето и отстъпват място на по сериозните неща.Компютрите са неизменна част от живота ни и компютърната грамотност е задължителна.
    Аз не отричам гейм индустрията и Windows.
    http://linuxcentre.net/wiki/index.php/Main_Page

  • Сряда, 14.04.10, 02:37, cb-eh:
    ясно ясно уин за игрички за конзола абе вие немате ли конзоли че играете на уин хехе а убунту е за деловодство за работа не знам ама аз съм адски тъп и схванах убунту а вие какво толкова не можете да схванете не знам ако щете вервайте аз на убунту и един ред не съм писал в конзолата има деб файлове клик и хоп готово програмата е сложена ама за какво ви е да сваляте програми като всичко идва с инсталацията а само плъгИните де и там другите украсителни работи може да си сложите
    Пак казвам не знам дали някой чете ама не е само убунту и не са само 12 а са към повечко от 12
  • Вторник, 20.04.10, 12:34, galkamalka:
    Абе някой тук направо ше се пръсне от яд, че Убу има все повече фенове
    Малко ли са ми кажи?!
    Ubuntu си е перфектно линуксче дори за нищо подозиращ уин потребител-лесна инсталация, лесна поддръжка, купища лесен за конфигуриране софтуер и изобилие от подробно инфо в мрежата, все по-добра защита и т.н. и т.н...въпреки, че аз лично не уважавам тази дистрибуция, а когато някой Убу потребител каже:"ми то Убунту си е чист Debian" направо ми се повдига от идиоти...ама айде сравнете Убу и Дебиан с единия BUM и пак кажете че било същото. Убу си е неква кочина, за това е и неустойчив, както и да е де ;]

    Хората все повече осъзнават, че за да си вършат работата на комп перфектно не им е необходим вечно заразения уин или неморално/неадекватно скъпия мак.

  • Вторник, 20.04.10, 23:48, kookki:
    Като нов линукс потребител, ще кажа че прехода от уиндоус е труден ,защото се търсят асоциации м/у едната и другата ОС. Както казва Zlatena - от малки с уина... - и после е по трудно. Като се навлезне обаче в средата на линукса си личи ,че е по тарикатско. Винаги съм се чудел откъде колегите от форума знаят някои неща и сега с беглото ми запознаване с ксубунтуту ,ми е ясно, че средата те кара да се учиш ,а не просто да цъкаш игрички. Линукс има бъдеще ,но не и за обикновения потребител.
    Който ми е седнал досега лаптопа, не може да се ориентира откъде да влезне в интернет, въпреки,че съм направил иконите доста големи. Новата среда явно ги стряска. Инертността си важи и за хората и ще си запазят насаденото състояние ,освен ако някакъв фактор не ги притисне към промяна

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.