download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Android 2.2 Froyo вече официално

21.05.2010 00:24 (преди 13 години и 11 месеца) | deezel14 | показана 3798 пъти Статистики
Омръзна ли ви от Google новини? Искате ли да спрем? Няма пък! По време на Google I/O компанията официално представи последната версия на своята мобилна операционна система Android - 2.2 (Froyo).

Както може би знаете, Froyo означава Frozen Yoghurt (замразено кисело мляко) и спазва традицията всяка версия на Android да носи името на сладкарско изделие.
Новостите във Froyo никак не са малко, като основната от тях изглежда е пряк отговор на политиката на Apple срещу Flash. 2.2 поддръжа Flash 10.1 в браузъра и изглежда за пръв път сме свидетели на доста стабилна интеграция. В никакъв случай перфектна, разбира се, но сравнен с видяното досега, Flash плеъра под Froyo е просто мечта.
От страна на интерфейса откриваме неголеми промени - най-отдолу на екрана има лента с три иконки, вместо бутон за извикване на основното меню, YouTube уиджетът е променен, а самият YouTube плеър вече има възможност за превключване между HQ (високо качество) и нормален режим.
Според Google, Android Browser вече е най-бързият мобилен браузър, което демонстрираха с извършването на няколко бенчмарка. Радостна новина за Android потребителите е и възможността за съхраняване на приложенията върху картата с памет без допълнителна намеса (хакване).
Вече е вградена и възможността за използване на телефона като портативна Wi-Fi точка за достъп, предаваща мобилния ви Интернет към какво да е Wi-Fi поддържащо устройство.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.