download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVAST Software получи инвестиция в размер на 100 милиона долара

25.08.2010 23:37 (преди 13 години и 8 месеца) | _xmas_ | показана 2731 пъти Статистики
На 23.08.2010 г. AVAST Software, разработчикът на най-популярната антивирусна програма в света обяви, че инвеститорът Summit Partners инвестира 100 милиона долара в компанията в замяна на малка част от нея.
Инвестицията на "Summit Partners' е вот на доверие към нашия неоспорим бизнес модел ‘freemium’ , който комбинира напълно завършен и функциониращ безплатен продукт, който има и платен вариант," каза Vince Steckler, CEO на AVAST Software. "Този подход вече размърда традиционния антивирусен пазар. Вместо да инвестираме в реклама или да плащаме за да инсталират програмата на нови компютри, AVAST драматично продължава да набира популярност, защото феновете на аvast! препоръчват нашите продукти на техни приятели. Предаването от уста на уста в нашата огромна потребителска база е със сигурност най-ефективната и най-евтината форма на реклама."

avast! antivirus вече защитава един на всеки пет компютър в целия свят. Надеждната защита се базира на системата CommunityIQ, която представлява система за изпращане на данни за вируси и заразени уеб сайтове директно от потребителите на програмата. Независими тестови организации потвърждават, че защитата на avast! Free Antivirus е по-надеждна от тази на повечето платени конкуренти.

"'Freemium' е вълната на бъдещето," добавя г-н Steckler. "Заедно със Summit Partners, ние ще продължим нашата стратегия да предоставяме надеждна и качествена безплатна антивирусна защита. Нямаме никакви планове да караме потребителите ни да плащат за своята защита."

Основателите на AVAST Software, Eduard Kucera и Pavel Baudis, са станали свидетели на драматичното нарастване на вирусите през последните две десетилетия. "След като написахме програма за премахването на вируса Vienna през 1988, бяха минали 6 месеца след като отново видяхме нов вирус. Сега нашата вирусна лаборатория добавя по над 3000 нови вирусни дефиниции всеки ден," каза г-н Baudis, AVAST Software Virus Guru.
"Когато за пръв път стартирахме безплатната дистрибуция на avast! antivirus през 2000г. бяхме решени да се разраснем, но никога не сме мислили, че продуктът ни ще постигне такъв глобален успех," каза г-н Kucera, Президент на борда на директорите на компанията.

Scott Collins, едни от директорите на Summit Partners, който ще се присъедини към борда на директорите на AVAST Software, каза, "Под ръководството на своят CEO Vince Steckler, и своите основатели, Pavel Baudis и Eduard Kucera, AVAST Software е заела уникална позиция на глобалния пазар за компютърна сигурност. Ние сме много доволни от своята инвестиция в AVAST и нямаме търпение да започнем да работим заедно с Vince и целият мениджърки екип, за да подкрепим растежа на компанията."

Han Sikkens, от офиса на Summit Partners в Лондон добавя, "26 години Summit Partners инвестира в доходоносни и иновативни лидери на пазара за компютърна сигурност и рядко се среща компания като AVAST, която предефинира как една индустрия трябва да прави бизнес. Ние сме много развълнувани от възможностите за растеж на тази компания."

източник: avast! на Български

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 26.08.10, 09:30, miro_etr:
    Браво, пожелавам все повече успехи на AVAST!
  • Четвъртък, 26.08.10, 21:13, stiliyangr:
    Ами - поздравления и от мен.
  • Неделя, 29.08.10, 23:00, phrozencrew:
    Avast и 100 милиона . Тъжна картинка!
    Барем едно free rescue ЦеДе да бяха пуснали, че май останаха единствените балъци, дето толкова години и още си нямат. Е дано се сетят де. Ама ме съмнява, щото тях ги брули само за кинтата, а сигурността е на second.
    Поздравявам всички avast-аджии с поредната преинсталация на Windows!
  • Понеделник, 30.08.10, 11:25, anonymous:
    Поздравявам те с поредното търсене на крак или кей за някоя "антивирусна"
  • Понеделник, 30.08.10, 12:06, dhtj:
    ” Поздравявам те с поредното търсене на крак или кей за някоя "антивирусна" „
    Оправяй се, той е с линукс

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.