download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Хардуерно ускорение в Google Chrome

01.09.2010 13:01 (преди 13 години и 7 месеца) | dulo | показана 4643 пъти Статистики
Използването на графичните видеокарти при изобразяване на уеб-страниците изглежда е новата тенденция при разработването на нови версии на браузърите. Google Chrome вече поддържа ускорение на графиката, като за тази цел използва ресурсите на GPU.
Екипът на Google представи резултата от своята усилена работа върху реализацията на хардуерно ускорение чрез графичния процесор в Chromium, на който е базиран и Google Chrome. В новата версия на браузъра е реализирана подсистема, наречена "GPU process" получаващ "графични команди при процеса на изобразяване на уеб-страниците, ускорявайки тяхното показване чрез OpenGL или Direct3D".
     "Уеб-страницата може да бъде разделена на няколко почти независими слоя, които могат да съдържат CSS, картинки, видео и WebGL/2D повърхности. Засега, по-голямата част от тези слоеве се обработват от централния процесор и направо се подават за изобразяване. Останалите слоеве използват ресурсите на графичния чип за ускоряване на операциите, свързани с обработката на голям брой пиксели: видео слоят например, може да мащабира и да преобразува цветовете в процесора на видеокартата. Като резултат, някои слоеве могат изцяло да бъдат обработени от графичния процесор, например, съдържащите WebGL елементи. За постигане на по-голяма бързина, смесването на различните слоеве също става в GPU."

     Хардуерното ускорение от Google може да се изпробва в последните компилации на Chromium, като включването на тази технология става чрез стартиране на браузъра от командния ред или чрез пряк път с ключ --enable-accelerated-compositing.

     Източник: ghacks

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 04.09.10, 22:15, anonymous:
    Ехее, те се сетиха, че оттам иде бавността
    По-скара това е за мурзила, хрома за сега е добре.
  • Неделя, 05.09.10, 07:31, dulo:
    Chrome е удобен с вградения в него мениджър на задачи, който най-лесно се включва чрез Shift+Esc и показва както своите процеси, така и на Firefox. За да се наблюдава GPU-процеса в Chrome е необходимо да се посети например тази или тази страница с най-новата версия на Chrome и включено хардуерно ускорение.
  • Неделя, 05.09.10, 10:32, tegote:
    Експлорера това го няма за страници! Първият линк е чер екран. Нищо недопускащият потребител някъде така и няма да разбере къде е бил и какво трябва да види. Вторият влязох ТУК и видях очертан квадрат на чер фон. Визуалните ефекти отсъстват, ако имаме такива.
  • Неделя, 05.09.10, 10:42, dulo:
    ” Експлорера това го няма за страници! Първият линк е чер екран. Нищо недопускащият потребител някъде така и няма да разбере къде е бил и какво трябва да види. Вторият влязох ТУК и видях очертан квадрат на чер фон. Визуалните ефекти отсъстват, ако имаме такива.
     
    Изтегли последната версия. За 5 септември - 58601 и включи поддръжката на графични карти. Другите браузъри не изобразяват правилно линковете.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.