download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

За всяка крушка - IP адрес

18.05.2011 15:14 (преди 12 години и 11 месеца) | dulo | показана 2587 пъти Статистики
Дъщерната фирма на Philips - NXP Semiconductors заедно с производителя за осветителни лампи TCP обявиха, че всяка произведена от тях лампа ще получи собствен IPv6 адрес. По този начин става възможно регулирането на осветлението ще може да се управлява чрез смартфон или друго включено в Интернет устройство. Това е актуално в светлината на платформата Android@Home.

В системата за интелигентно осветление GreenChip са включени флуоресцентните крушки GreenChip iCFL и светодиодните GreenChip iSSL, които са напълно достатъчни за домашни нужди.
     С помощта на маршрутизатор лапичките се обединяват в мрежа от типа 6LoWPAN; поддържат се и други стандарти, например Zigbee. В режим на изчакване всяка интелигентна крушка консумира само 50 миливата електроенергия. Мрежата работи на честота 2,4 GHz без да смущава съществуващите WiFi сигнали. Защитата е осигурена чрез 128 битов AES ключ.
     Това е гъвкаво решение и се предполага, че всеки сам ще може да инсталира и настрои подобна мрежа. Възможностите на системата не са малки: можете да включвате осветлението вкъщи с едно натискане на бутона на смартфона, възможно е осветителните тела да реагират на движение, да се направи своеобразна цветомузика. Партньор по проекта е компанията GreenWave Reality, която вече предлага съответния софтуер за Android, iPhone, както и за различни уеб-приложения.
     Може би осветителните тела са само началото. Със сигурност и останалите битови уреди ще бъдат оборудвани с микроконтролери и IP адреси, понеже адресното пространство на IPv6 ще стигне за всичко.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 18.05.11, 15:51, joniewalker:
    Ндааа, и като се има впредвид, че Големият брат вижда всичко ...

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.