download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Instagram е струвала 2 милиарда долара

19.04.2012 17:15 (преди 12 години) | deezel14 | показана 1854 пъти Статистики
Закърбърг обаче с успял да договори цената да стане наполовина по-ниска.

Wallstreet Journal споделя, че предложената от Кевин Систрьор и компания цена за Instagram е била 2 милиарда долара, което е значително повече от договорената накрая. Всъщност - двойно повече.
Интересни са подробностите около сделката. Ако информацията на уважаваната американска медиа е вярна, тя се е случила само за три дни и бордът на директорите и бил уведомен в на третия ден. Нещо повече, проведената в дома на самия Закърбърг сделка е била завършена без намесата на акционерите, а накрая те просто са били уведомени.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 22.04.12, 00:19, tegote:
    Кой е глупав да дава 2 000 000 000 $ за приложение за прехвърляне на картинките? Това да не е равно на новопостроена атомна централа барабар с техниката дето я строи, камиони, багери, вложените строителни материали и проекти + заплатите на персонала?
  • Неделя, 22.04.12, 03:54, dreamskill:
    Маркетинг? Като цяло платформата на фейсбук не е нито нещо ново, нито революционно. Имало социални сайтове преди фейсбук, ще има нови и след фейсбук. Обаче с какво фейсбук се различава от останалите? Пичовете имат здрава маркетингова стратегия. Според wiki, до април, '12 в instagram са създадени над 30 милиона потребители. Юли 2011 - 100 милиона снимки в instagram. Също така, във wiki пише, че след като са рилейснали новата версия за android, то било свалено над 1 милион пъти за 12 часа. Направете си сметките сами. Това, че приложението не ви допата, едва ли прави идиоти тези, които са дали 2 милиарда.
  • Неделя, 22.04.12, 12:09, tegote:
    Дори да е свалено билярд! Това не значи, че трябва да се препродава на космическа цена. Стократно по-евтино щеше да излезе да си направят собствено приложение, или някой да копира приложението вместо да дават грешни пари. Това не е необходимост.
  • Неделя, 22.04.12, 16:47, океан:
    ” Дори да е свалено билярд! Това не значи, че трябва да се препродава на космическа цена. Стократно по-евтино щеше да излезе да си направят собствено приложение, или някой да копира приложението вместо да дават грешни пари. Това не е необходимост. „
    Не си дорасъл още за да разбереш големите финансови зделки.Никой няма да даде толкова пари ако не може да спечели от тази зделка.Така,че не ги мисли.Те знаят какво правят.
  • Неделя, 22.04.12, 16:59, anonymous:
    ” Дори да е свалено билярд! Това не значи, че трябва да се препродава на космическа цена. Стократно по-евтино щеше да излезе да си направят собствено приложение, или някой да копира приложението вместо да дават грешни пари. Това не е необходимост. „

    Половината от твърдението ти е вярно, но при разработка на ново приложение после трябва да го популяризираш, а тук вече имаш готово създадено приложение с потребители, които го ползват и им харесват да го правят. Ако бяха платили собствена разработка щеше да им е в пъти по евтино (самото приложение), но как да популяризират собственото си приложение, което има същите функции като Instagram? Дори да добавят някоя нова функция пак ще е трудно ако същината на приложението е в създаване и филтриране на снимки през 10-20 филтъра т.е. ще глътне много пари за поддръжка, развитие и реклама преди да стане по-известно от Instagram-a. За това е по-лесно да дадат $2 млн. и после ако искат да променят и развиват имат готова база и ако представят наистина смислени нови функции не само ще запазят сегашните потребители, но ще спечелят и нови.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.