download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft спира поддръжката и на Microsoft Security Essentials за XP?

04.11.2013 01:40 (преди 10 години и 5 месеца) | spursy | показана 2065 пъти Статистики

От софтуерния гигант продължават по всякакви начини да подтикват потребителите да изоставят Windows XP.

Вече многократно при различни новини е ставало дума, че от Майкрософт официално са заявили, че спират поддръжката на популярната си операционна система Windows XP през Април 2014 година. От корпорацията многократно са изтъквали желанието си потребителите да започнат да използват някоя от по-новите версии на операционните им системи за сметка на все още завидно популярната Windows XP. Въпреки това обаче стотици хиляди не възнамеряват да променят навиците си, а вероятно много от тях просто не разполагат с по-съвременен хардуер, нужен за нормална работа с актуалните версии на Windows. Независимо от това, Microsoft използват всяка възможност да съкратят живота на "вечната" XP.

До скоро се предполагаше, че антивирусната програма Security Essentials, която е разработена именно от Майкрософт, ще продължи да бъде обновявана с актуални дефиниции и ще остане добър вариант за защита. За незапознатите поясняваме, че Microsoft Security Essentials (за Windows XP) е добро решения за защита на компютъра ви, което се отличава с малка консумация на системни ресурси и лека работа. Това го прави един от възможните избори за собственици на компютри с по-слаб хардуер, които се нуждаят от лека антивирусна програма, която да не забавя прекалено системите им. Security Essentials се използва от потребители с легален Windows и е безплатна. Оказа се обаче, че от Microsoft са променили мнението си и планират да прекратят поддръжката за антивирусната им програма заедно с тази на самата операционна система. От компанията изтъкват за пореден път, че потребителите, които искат да гарантират безопасността си, трябва да преминат към по-горна версия на Windows и посочват статистики, показващи че степента на зараза с компютърни вируси под XP е в пъти по-висока спрямо актуалната им система Windows 8. Точно и затова от Редмънд смятат, че не е целесъобразно да продължат да поддържат Microsoft Security Essentials (за Windows XP) и така да поддържат илюзията на потребителите, че са в безопасност. Дали това наистина е така или просто е удобната версия, имаща за цел да сплаши и така да подтикне към миграция към друга система? А дали това решение на Майкрософт, за което научаваме едва сега, не е контраудар след като други големи имена в компютърния свят - Google и Mozilla, декларираха подкрепата си за потребители, използващи Windows XP и обещаха продуктите им за тази платформа да получат удължена поддръжка?
Смятате ли, че натиска от страна на Microsoft в желанието му все повече хора да изоставят Windows XP е правилен? А дали е добър ход за тях или може да подтикне потребителите да минат към операционни системи различни от Windows?

Вижте още:
Популярният браузър Chrome ще получи удължена поддръжка за XP
И от Mozilla обещаха удължена поддръжка за XP

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 04.11.13, 19:52, iceman_:
    Алчни глупаци.
  • Вторник, 05.11.13, 14:33, soft-support:
    Определено лоша новина...
  • Сряда, 06.11.13, 05:35, iceman_:
    ” Определено лоша новина... „

    Е, кое му е лошото - аз ползвам Офис2003 още, а поддръжката му е спряна поне от 7-8 години. А тази тук антивирусна между другото хич не беше лека, едногигахерцовите машини с четвърт Рам не можеха да я влачат. Тогава слагах четвъртия Аваст.

    Но алчните ко**елета може и други неща да измислят.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.