download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft спря и антивирусната защита за Windows XP

17.07.2015 16:15 (преди 8 години и 8 месеца) | spursy | показана 1664 пъти Статистики
Няколко различни програми свързани със сигурността от Майкрософт, спряха да бъдат поддържани за остарялата ОС.
Въпреки, че поддръжката на Windows XP беше прекратена преди повече от година, все още има потребители, които продължават да използват остарялата операционна система. Отдавна имаше слухове, че Microsoft спира поддръжката и на Microsoft Security Essentials за XP?. Ето, че това стана едва преди броени дни. Освен поддръжката за антивирусната програма е прекратена и тази за Windows Server 2003 операционна система и скенера Microsoft Malicious Software Removal Tool. Без ъпдейти остават и програмите за бизнеса System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection и Windows Intune.
За пореден път Microsoft подчертават, че антивирусните програми обезпечават ефективна защита само за компютри с инсталирани актуални версии на софтуер и с всички обновления. Така отново подтикват потребителите да преминат към актуални версии на Windows. Често това е възпрепятствано от по-стария и скромен хардуер с който разполагат някои.
И все пак ако продължавате да използвате Windows XP, спирането на поддръжката на Microsoft Security Essentials не е фатално за вас. Препоръчително е да деинсталирате програмата за да не хаби ценен компютърен ресурс и да я замените с друга алтернатива. Големи имена в антивирусния софтуер като: Avast, AVG, Avira и редица други все още поддържат коректна работа с Windows XP. Все пак имайте предвид, че при XP са налични все повече дупки в сигурността, които са известни, експлоатират се и няма да бъдат запушени. Затова една антивирусна програма трудно ще обезпечи сигурността ви под тази операционна система.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 22.07.15, 20:26, iceman_:
    Още във второто изречение в новината има явна неточност - "... остарялата операционна система..." визирайки ХР. Според мен по-правилно би трябвало да се каже "операционната система, на която Майкрософт спря поддръжката". Така внушенията, че тази ОС е вече непотребна ще са далеч по-малко.
    Моите наблюдения при домашните потребители са, че ХР все още държи поне 40% и само при лаптопите този процент намалява все повече, защото те бързо стареят и трудно се ремонтират. Наблюденията ми са за голям регион като София и окръга и прогнозата при повечето потребители е, че тези компютри ще се ползват до края. Разбирайте - буквално, докато нещо не изгори тотално и няма начин да бъде отремонтирано. Нямам наблюдения в по-малките региони, но не виждам причина там нещата да са по-различни, освен че лаптопите са далеч по-малко. Прогнозата ми е, че и след две петилетки ХР ще има съществен дял у нас.
  • Четвъртък, 23.07.15, 01:11, spursy:
    Снимам си това мнение
  • Четвъртък, 23.07.15, 08:35, anonymous:
    Според мен колкото и комично да звучи, може да се окаже ХР-то да стане по безопасна за обикновения потребител,този които се задоволява и си върши работа с по-малко мощна машина.Ако направим паралел с колите ,то старите коли почти не се крадат ,имат малка стойност ,а и не е престижно ,та кой уважаващ себе си крадец ще тръгне да краде московец, та кой уважаващ себе си хакер ще тръгне да да хаква и да пише вируси за някаква си стара операционна система ,Я Просто ще стане за смях!И в един момент ХР-то ще мине в безопасна зона,няма да има нужда от анти всякакви защитни програми. Да сте видели московец да има аларма?
  • Четвъртък, 23.07.15, 17:14, iceman_:
    Гл'ей само да не ти снимат и твоето мнение.
  • Четвъртък, 23.07.15, 17:29, spursy:
    Нямам против

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.