download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Блокерът Adblock беше продаден и вече няма да блокира всички реклами

03.10.2015 18:37 (преди 4 години и 4 месеца) | spursy | показана 1271 пъти Статистики
Настройките по подразбиране ще допускат показването на "приемлива" реклама.
Известната добавка към интернет браузърите, която служи за блокиране на реклама - Adblock е била продадена на друга компания. Няма допълнителна информация за параметрите на сделката и нейната стойност. Потребителите които използват Adblock и Adblock Plus под браузъра Google Chrome обаче, вече получават известие, че софтуера с настройки по подразбиране ще допуска показването на приемливата реклама и ще блокира само дразнеща такава. Сами се досещате, че тези две понятия могат да са доста разтегливи. И все пак за приемлива ще се счита рекламата съответстваща на изискванията "Acceptable Ads". Тя би трябвало да съдържа статично съдържание само от текст, без анимации и звуци, като не прикрива реално съдържание в уеб-сайта в който е разположена. Трябва недвусмислено съдържанието й да се приема за реклама, а не за подвеждаща информация. Ако някой сайт или рекламна мрежа иска да влезе в този бял списък, който небива блокиран, то трябва да сключи договор, който е безплатен за малки и средни сайтове и блогове, но на по-големите ще се наложи да плащат комисионни.
Все пак добра новина за потребителите е, че има възможност ръчно да настроят Adblock и Adblock Plus добавките отново да блокират всякакво съдържание и да не използват белите списъци по подразбиране.
Дали това е новата стратегия на Google за справяне с проблема касаещ блокерите на реклами? А дали и други популярни добавки ще бъдат закупени и преминат към подобна политика? Предстои да разберем, но само за информация ще споменем, че Adblock се използва от над 40 милиона потребители към момента.

А видяхте ли нашата статия с тестове на различни блокери и разглеждаща по-подробно проблема: Блокиране на реклама в интернет. Тестове на различни програми и анализ на проблема.?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Събота, 03.10.15, 19:36, roswelll:
  това се очакваше
 • Неделя, 04.10.15, 09:47, johnmotson:
  Ползвам Adblock Plus от няколко месеца и съм доволен, изчезнаха ми всякакви изскачащи, пренасочващи и пречещи реклами с които се губеше време за справяне! Дотук е о'кей а ако не върши работа, ще се търси нова алтернатива. Всеки, който се занимава със изработка и оптимизиране на сайтове знае и непременно ползва услугите на Google за реклама и привличане /пренасочване/ на потребители към сайта, като при влизане веднага се виждат куп реклами, за да има ефективност. Всички услуги се плащат в зависимост от това каква популярност се търси и колкото повече пари се влагат в рекламните услуги, посетителите на сайта генерират понякога страхотни суми!
     Явно Google вече изнемогват в борбата срещу анти рекламните приложения и следват старото правило: "Като не можеш да ми се противопоставиш - КУПИ МЕ"!!!

 • Събота, 10.10.15, 22:11, bigiadri:
  Това са загубите от блокировчиците в милиони долари
  Това са загубите от блокировчиците в милиони долари

  Работата е сириозна!

  Този засмян пич се казва БЕН УИЛЯМС и е опоративен директор на ADBLOCK PLUS
  Този засмян пич се казва БЕН УИЛЯМС и е опоративен директор на ADBLOCK PLUS

   Какво казва в едно интервю Бен Уилямс за създаването на блокировчика: Първи пише в 2002 г код на програмата Хенрих Сьоренсен ,но зарязва проекта . В 2006 г с проекта се заема Владимир Палант ,които прави плъгин за Firefox ,а през 2011 г се създава компанията Eyeo, която застава зад блокировчика. в момента компанията се състои от 40 човека с център Кьолн.Тя създава и собствен браузер за Android и iOS,които има възможност да се превърне в браузер на мобилните системи, казва се Adblock Browser.Блокировчикът работи с всички като от големите компании за подръжката им в бялата листа прибира пари.Тенденцията е Adblock Plus от "блокировчик на реклама" да се превърне в" кастамизатор на веб' т.е.да даде пълна възможност на потребителите сами да си го настроиват според желанията !

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.