download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Toshiba продаде успешно подразделението си за производство на чипове

24.09.2017 22:05 (преди 6 години и 6 месеца) | spursy | показана 993 пъти Статистики
Новият собственик на привлекателния бизнес на японската компания е изненадващ за мнозина, но според анализатори сделката е много добра и обещаваща.
От началото на годината, месеци наред имаше тежки преговори за полупроводниковия бизнес на Toshiba. Загубите, които легендарната японска компания понася заради ядрения бизнес на Westinghouse Electric в САЩ, я подтикнаха да продаде едно от апетитните си подразделения - производството на полупроводникови елементи. Имаше много кандидати, сред които и най-големите технологични гиганти като Foxconn, Amazon, Apple, Kingston, Seagate, Western Digital и др. Стигна се и до там, че Apple се опитва да спре сделка между Toshiba и Western Digital.
Ето, че стотиците часове преговори и договорки приключиха и Toshiba най-накрая успя успешно да продаде полупроводниковия си бизнес. Неочаквано за мнозина победителят и нов собственик е консорциумът, оглавен от Bain Capital Private Equity. Това е донякъде изненадващо, защото се очакваше консорциума на Western Digital, която участваше с дъщерната си компания SanDisk да бъде краен победител, но явно нещо е възпрепятствало подобно развитие. В консорциума-победител участват SK Hynix, Kingston, Seagate, фондацията Innovation Network Corporation, банката Development Bank of Japan.и др.
Сделка е на стойност около 18 милиарда щатски долара. Освен това Toshiba се е съгласила да инвестира 350,5 милиарда йени в подразделението за производството на памети, като си запазва част от правото на собственост върху него. Явно крайната сума не е била от решаващо значение, защото е имало и предложения с по-голяма стойност, но вероятно е имало риск за възможни проблеми с получаване на разрешение от регулаторните органи.
Според анализатори осъществената сделка е много добра защото голямо обединение на редица частни компании е заинтересовано да търси бързо възвръщане на инвестициите и ще доведе до вземане на решения за получаване на краткосрочна печалба, което ще е добре най-вече за крайните потребители.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.