download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Забраняват Microsoft Office 365 в германски училища

16.07.2019 19:14 (преди 4 години и 9 месеца) | spursy | показана 945 пъти Статистики
Изпращането на лична информация на европейски граждани към САЩ е в разрез със законите на стария континент.
Училищата в централната германска провинция Хесен са били уведомени, че вече е незаконно да използват Microsoft Office 365. До тази мярка се е стигнало след като властите установили, че използването на Office 365 в стандартната конфигурация на облачната платформа разкрива лична информация за учениците и учителите, която е достъпна за американски официални представители. Освен информация предоставена от потребителите при работа с Office 365, софтуерът също така изпраща телеметрични данни към САЩ. Тези данни могат да включват всичко - от стандартна софтуерна диагностика до потребителско съдържание от вътрешни приложения, като изречения от документи и електронни съобщения. Когато тези данни биват съхранявани в САЩ, то те са подвластни на законите за масовото следене в страната. Това от своя страна обаче е незаконно според европейското законодателство и противоречи на общия регламент за защита на личните данни. Нещо повече - обществените институции в Германия, каквито са и училищата, имат специални отговорности при боравенето с лични данни.
Представител на Microsoft заяви, че компанията ще се радва да работи съвместно германските власти, за да се стигне до решение, което да не поражда тревога.
Наскоро федералната служба за информационна сигурност на Германия изрази загриженост относно телеметричните данни, които операционната система на Windows 10 изпраща към сървърите в САЩ.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.