download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Амбициозен руски завод за електроника фалира само за няколко години

01.11.2019 00:48 (преди 4 години и 5 месеца) | spursy | показана 1192 пъти Статистики
Забавянето за пускане в експлоатация е оказало ключова роля, като ще коства загуби от милиони.

Ангстрем-Т бе един от мащабните руски проекти за производство на високо-технологична микроелектроника. През 2009г. проекта бе финансиран със сериозната сума от 815 млн. евро от държавната компания ВЕБ.РФ. Началните планове предвиждаха завода да бъде построен и да започне работа през 2010 година, но това не стана заради различни проблеми и забавяния, като в крайна сметка Ангстрем-Т започна да функционира чак през 2016 г. От тогава до сега предприятието не е внесло нито една вноска за погасяването на държавния кредит, но за сметка на това е натрупало нови дългове за над 80 милиарда рубли. Затова кредиторът ВЕБ.РФ заведе съдебно дело, а в последствие арбитражният съд на Москва призна предприятието в несъстоятелност.
Началните планове предвиждаха Ангстрем-Т да произвежда микроелектроника по стандарти от 250 до 90 нанометров технологичен процес до 2024 г. и да премине към 28 nm до 2026-2027 г. Планът залагаше към 2030 г. да бъде осигурена нужната инфраструктура за разработване на 10 и дори 7 нанометров технологичен процес.
Според анализатори огромното забавяне при откриването на завода е изиграло ключова роля за бързия фалит. Когато производството е стартирало се е използвал 90-130 нанометров технологичен процес, което е било вече неактуално, защо конкуренцията е работила по 45 nm към този момент. Така произвежданата продукция не е била търсена и е нямало интерес към нея на пазара.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.